Микола Томенко поскаржився на телеканал «Рада» голові парламенту

Микола Томенко поскаржився на телеканал «Рада» голові парламенту

9 Грудня 2013
8057
9 Грудня 2013
12:43

Микола Томенко поскаржився на телеканал «Рада» голові парламенту

8057
Микола Томенко поскаржився на телеканал «Рада» голові парламенту
Микола Томенко поскаржився на телеканал «Рада» голові парламенту

Голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко просить голову Верховної Ради Володимира Рибака вплинути на ситуацію, що склалася на телеканалі «Рада» та посприяти дотриманню ним принципів плюралізму, свободи слова і збалансованості при формуванні програм. Відповідного листа Микола Томенко надіслав голові парламенту, повідомляє прес-служба секретаріату Комітету.

 

За словами Томенка, парламентський телеканал «Рада» останнім часом припускається явних порушень принципу збалансованості та пропорційності при висвітлені діяльності народних депутатів України, які представляють у Верховній Раді парламентську більшість та опозицію.

 

На вимогу громадських організацій і народних депутатів України голова Комітету звернувся до «Муніципальної ліги Києва» з проханням про проведення моніторингу програмного наповнення «Ради» упродовж останнього місяця. Відповідно до результатів моніторингу чітко проглядаються зміни, які проявилися в інформаційній політиці каналу після початку масових протестів на євромайданах країни, каже Томенко.

 

«Моніторинг за 4 та 5 грудня 2013 року засвідчує: у ці дні в роботі парламентського телеканалу фактично переважала політична реклама членів уряду. Серед результатів моніторингу на окрему увагу заслуговує студійна програма "Один на один", в якій за останній місяць народні депутати від фракції Партії регіонів брали участь 23 рази, а депутати від опозиції - лише 7 разів», - зазначає народний депутат, додавши, що питання про статус та редакційну політику парламентського телеканалу «Рада» планується розглянути на найближчому засіданні Комітету.

 

Нагадаємо, раніше пан Томенко заявляв, що телеканал «Рада» перетворився на пропагандистський канал влади. Директор каналу «Рада» Ігор Толстих у коментарі «Детектор медіа» заперечив, що канал висвітлює тільки позицію влади.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8057
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду