На євромайдані у Києві заявили про пікетування офісів телеканалів о 15-тій (ДОПОВНЕНО)

7 Грудня 2013
13360
7 Грудня 2013
13:36

На євромайдані у Києві заявили про пікетування офісів телеканалів о 15-тій (ДОПОВНЕНО)

13360
На підтримку журналістів, що сумлінно виконують свою роботу, та для демонстрація власникам телеканалів, що увага громадськості сьогодні як ніколи прикута до свободи слова
На євромайдані у Києві заявили про пікетування офісів телеканалів о 15-тій (ДОПОВНЕНО)

Протестувальники на майдані Незалежності планують пікетувати телеканали «1+1», «Інтер» і Перший національний. Зі сцени єромайдану було оголошено, що о 15.00 колони рушать до офісів «1+1» та «Інтера», повідомляє «Українська правда».
 

На вулицю Мельникова, де розташовано телецентр, протестувальники попрямують самостійно на метро.


Мета - «підтримка чесної журналістики та вимога об'єктивно висвітлювати ситуацію в Україні». При цьому організатори пікетів попросили протестувальників не піддаватися на провокації та проводити виключно мирні акції.

 

Як писала  «Детектор медіа», починаючи з 20-ї години 6-го грудня представники «Беркута» і міліція посилено охороняють телецентр. Сюди прибули два автобуси та один мікроавтобус із працівниками спецпідрозділу «Беркут», а також три машини і один автобус міліції. Відділ зв`язків з громадськістю ГУМВС України в Києві заявила, що «Беркут» і міліцію до прохідної телевежі направили після заяв учасників вчорашнього мітингу біля Шевченківського райсуду Києва про наміри блокувати роботу київського телецентру.


В опозиції рішення міліції розцінили як спробу чинити тиск на журналістів державного телеканалу - Першого національного.

 

На сторінці спільноти  «Євромайдан» у Facebook опбулікованазаява наступного змісту:

 

«З огляду на ранкову інформацію про те, що Андрій Клюєв зібрав керівників телеканалів із вимогою не висвітлювати події Євромайдану в ефірі, єдиною метою пікетування каналів "1+1" та "Інтер" може бути підтримка журналістів, що сумлінно виконують свою роботу, та демонстрація власникам телеканалів, що увага громадськості сьогодні як ніколи прикута до свободи слова.

"Євромайдан" дякує журналістам "1+1", "Інтера" та решти медіа, які навіть в умовах тиску демонструють вірність журналістським стандартам та активну громадянську позицію.

Закликаємо мітингувальників-учасників пікету також зберігати об’єктивність та не піддаватися емоціям. Нагадуємо, під НТКУ стягнуто велику кількість бійців спецпідрозділів, що створює грунт для можливих провокацій». 

 
«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13360
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Yolka
3764 дн. тому
Ага. А в Харькове и охранять не надо , у гепы с допой все под контролем. Все местные каналы , включая госТВ , крутят по очереди НТВ-шную чернуху "Технологии майдана". Это дерьмо уже даже с ex.ua удалили.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду