WAN-IFRA зробила жорстку заяву на адресу Януковича щодо побиття журналістів на Євромайдані

WAN-IFRA зробила жорстку заяву на адресу Януковича щодо побиття журналістів на Євромайдані

4 Грудня 2013
16357
4 Грудня 2013
13:53

WAN-IFRA зробила жорстку заяву на адресу Януковича щодо побиття журналістів на Євромайдані

16357
WAN-IFRA зробила жорстку заяву на адресу Януковича щодо побиття журналістів на Євромайдані
WAN-IFRA зробила жорстку заяву на адресу Януковича щодо побиття журналістів на Євромайдані

Всесвітня асоціація видавців газет та новин (WAN-IFRA) закликала Президента України Віктора Януковича прийти рішення про негайне незалежне розслідування кожного випадку кожного випадку порушення прав та залякування журналістів в Україні. Про це йдеться в зверненні асоціації, повідомляє «Українська правда».

 

WAN-IFRA та Всесвітній форум редакторів висловили глибоку стурбованість подіями, які мали місце у минулі вихідні, коли понад 50 журналістів постраждали під час висвітлення акцій протесту у Києві на підтримку європейської інтеграції України.

 

В асоціації нагадали, що питання стурбованості станом свободи слова в Україні обговорювалось під час 64-го Всесвітнього Газетного Конгресу, який відбувся у вересні 2012 року у Києві.

 

Газетярі нагадали Віктору Януковичу його слова: «Усі політичні сили в нашій країні погоджуються, що шлях уперед є абсолютно відкритим, і демократичне суспільство, свобода слова та незалежні медіа відіграють ключову роль сьогодні і у майбутньому».

 

«Пане президенте, жахливі фото та детальні репортажі, отримані WAN-IFRA з незалежних, перевірених джерел в Україні протягом останніх 48 годин, свідчать про те, що Ваша публічна відданість ідеалам свободи слова та незалежних медіа повністю перекреслюються діями Ваших служб безпеки», - йдеться в заяві.

 

Асоціація закликає Януковича у найкоротший можливий термін віддати розпорядження про негайне незалежне розслідування кожного випадку порушення прав та залякування журналістів та працівників медіакомпаній.

 

«Їхньою роботою є висвітлення подій незалежно від того, слугують вони чи входять у протиріччя з політичними переконаннями Вашого уряду», - вказують в WAN-IFRA.

 

Президенту «чемно нагадують, що обов'язком держави є забезпечення безпеки усіх громадян, включно із журналістами, та гарантування їм належних умов для виконання ними своїх обов'язків без перешкод та остраху».

 

Відповідь президента Януковича в асоціації чекають найближчим часом.

 

Нагадаємо, WAN-IFRA є глобальною організацією видавців газет та новин з усього світу, яка має статус офіційного представника в ООН, ЮНЕСКО та у Раді Європи.

 

Організація об'єднує 18000 друкованих видань, 15000 онлайн сайтів та понад 3000 компаній у більше ніж 120 країнах.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) та Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) заявляють про своє глибоке обурення надзвичайно жорстокими нападами українських спецпідрозділів  на журналістів, які висвітлювали масові протести в Києві.

 

Нагадаємо, під час подій на євромайданах в Україні 30 листопада і 1 грудня від дій українських спецпризначенців постраждали понад 50 журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16357
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду