Дарка Чепак вимагає від Генпрокуратури негайного розслідування злочинів проти журналістів

Дарка Чепак вимагає від Генпрокуратури негайного розслідування злочинів проти журналістів

2 Грудня 2013
9610
2 Грудня 2013
14:55

Дарка Чепак вимагає від Генпрокуратури негайного розслідування злочинів проти журналістів

9610
Дарка Чепак вимагає від Генпрокуратури негайного розслідування злочинів проти журналістів
Дарка Чепак вимагає від Генпрокуратури негайного розслідування злочинів проти журналістів

Прес-секретар Президента України Дарка Чепак вимагає від Генеральної прокуратури України (ГПУ) негайно розслідувати всі злочини проти представників ЗМІ, що мали місце під час висвітлення ними подій на Євромайдані у Києві. Про це йдеться на офіційному сайті Президента України.

 

Також пані Чепак закликала постраждалих журналістів подавати заяви про злочини до правоохоронних органів та інформувати про це Міжвідомчу робочу групу з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів (МРГ) для встановлення контролю за їх розслідуванням.

 

«Детектор медіа» подає заяву прес-секретаря повністю:

 

«Свобода слова є невід'ємною засадою становлення та розвитку демократичної держави, важливою складовою розбудови ефективного громадянського суспільства. Я засуджую будь-які спроби перешкоджання професійній діяльності журналістів. Це - неприпустимо.

 

Протягом останніх днів під час висвітлення громадянських акцій у Києві постраждали понад сорок вітчизняних та іноземних представників засобів масової інформації. Всі вони отримали травми різних ступенів тяжкості.

 

Як керівник Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів вимагаю від правоохоронних органів дати належну оцінку діям працівників МВС, які підняли руку на незалежну і вільну пресу. Вимагаю забезпечити дотримання працівниками правоохоронних органів конституційних прав і свобод людини та громадянина, зокрема права на свободу слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань.

 

Звертаюсь до Генеральної прокуратури України з вимогою невідкладно та оперативно розслідувати всі злочини проти представників засобів масової інформації під час висвітлення ними масових акцій та дати оцінку таким діям.

 

Також звертаюсь до всіх постраждалих представників засобів масової інформації з проханням подавати заяви про злочини до правоохоронних органів, а також інформувати про це Міжвідомчу робочу групу з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів для встановлення контролю за їх розслідуванням.

 

Я сподіваюсь, що подальші дії влади створять нормальне підґрунтя для роботи Міжвідомчої робочої групи».

 

Нагадаємо, ГО «Детектор медіа», Інститут масової інформації, Національна спілка журналістів України та Українська асоціація видавців періодичної преси виходять зі складу Міжвідомчої робочої групи при Президенті України з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захисту прав журналістів. Організації вважають неприйнятним для себе вести діалог з людьми, які допустили пролиття крові мирних протестантів, журналістів, і при цьому не подають у політичну відставку.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», понад 40 журналістів зазнали побиття і переслідувань під час висвітлень євромайданів. Більшість із них постраждали, висвітлюючи  сутички на вулиці Банковій у Києві 1 грудня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9610
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Правдоруб
3769 дн. тому
А что тут расследовать? Неужели она не догадывается, КТО виновен в этом и КТО отдавал приказ. Зачем идти через Генпрокуратуру, если просто можно зайти к шефу и попросить рассказать, что и как было. Иезуиство регионалов и их приспешников не устает удивлять :)
anton1508
3769 дн. тому
В данной ситуации требовать надо было раньше!
мнение
3769 дн. тому
приспособленческая безДарка Черпак не имеет никакого права что-то требовать. она должна предстать перед судом и трибуналом вместе с Азаровым и Ко, доведшим страну до ручки!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду