15 листопада – допрем'єрний показ докуфільму «Блеф, або з Новим роком!»

15 листопада – допрем'єрний показ докуфільму «Блеф, або з Новим роком!»

12 Листопада 2013
8078
12 Листопада 2013
15:25

15 листопада – допрем'єрний показ докуфільму «Блеф, або з Новим роком!»

8078
15 листопада – допрем'єрний показ докуфільму «Блеф, або з Новим роком!»
15 листопада – допрем'єрний показ докуфільму «Блеф, або з Новим роком!»

Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» в рамках програми «Сирітству-ні!» проводить допрем'єрний показ документального фільму «Блеф, або з Новим роком!» російського режисера Ольги Синяєвої.

 

Показ відбудеться о 18.30 15 листопада у  кінотеатрі «Україна» (Київ, вул. Городецького, 5).

 

Після показу фільму відбудеться обговорення фільму з режисером Ольгою Синяєвою, продюсером фільму і громадським діячем, випускником радянської інтернатної системи, експертом із соціального сирітства Олександром Гезаловим, Уповноваженим Президента України з прав дитини Юрієм Павленком, директором фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Анатолієм Заболотним.

 

Упродовж чотирьох років Ольга Синяєва проводила зйомки в різних інтернатних установах Росії. Знімати фільм почала незабаром після того, як сама взяла дитину з дитячого будинку. Пані Синяєва застала руйнування патронатної системи виховання в Росії і появу скандального «закону Діми Яковлєва», який забороняє громадянам США всиновлювати російських дітей.

 

Фільм «Блеф, або з Новим роком!» - це стрічка про внутрішній світ дитини-сироти, яка незважаючи на персонал, на спонсорів і гостей з іграшками, залишається самотньою. Це фільм про те, що ніколи не зможе отримати дитина в установі, про депривацію - психічний стан, викликаний позбавленням найнеобхідніших життєвих потреб. Це поняття багатогранно розкривається у фільмі. Як дитина розгойдується сама з боку в бік, щоб компенсувати таким чином материнські руки, як не отримує спілкування та уваги.

 

Це те, на що часто не звертають уваги не лише чиновники, а й більшість звичайних людей, які хочуть будувати «гарні інтернати» і привозити дітям-сиротам подарунки на свята, вбачаючи свій обов'язок і вплив на ситуацію лише в цьому. Картина показує систему дитячих будинків на пострадянському просторі зсередини, яскраво розкриває образи дітей різного віку, вихователів і директорів, волонтерів, батьків.

 

Фільм не дає готових відповідей, але змушує задуматися і закликає до дії, що систему необхідно змінювати.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8078
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду