Чернівецька облрада відмовилися надати слово керівнику медіапрофспілки  щодо телеканалу ТВА

Чернівецька облрада відмовилися надати слово керівнику медіапрофспілки щодо телеканалу ТВА

21 Вересня 2013
12588
21 Вересня 2013
14:51

Чернівецька облрада відмовилися надати слово керівнику медіапрофспілки щодо телеканалу ТВА

12588
Вадим Пелех мав на меті довести до відома депутатів позицію НМПУ та звернення голови НМПУ Юрія Луканова щодо ситуації з ТВА
Чернівецька облрада відмовилися надати слово керівнику медіапрофспілки  щодо телеканалу ТВА
Чернівецька облрада відмовилися надати слово керівнику медіапрофспілки  щодо телеканалу ТВА

Чернівецька обласна  Рада проголосувала проти того, щоб голова міжредакційного осередку Незалежної медіапрофспілки в Чернівцях Вадим Пелех виступив на сесії Ради під час обговорення питання  «Про інформацію щодо ситуації, яка складалася довкола припинення мовлення телевізійного каналу ТВА». Про це повідомляє прес-служба Незалежної медіапрофспілки України.

 

На пропозицію голови обласної держадміністрації Михайла Папієва обласні депутати погодилися дозволити виступати всім бажаючи. Однак притання щолдо виступу пана Пелеха голова облради Михайло Гайничеру виніс на голосування.

 

Вадим Пелех мав на меті довести до відома депутатів позицію НМПУ та звернення голови НМПУ Юрія Луканова щодо ситуації з ТВА.

 

У своєму відкритому листи до депутатів облради, поширеному раніше, Юрій Луканов застерігав депутатів від намірів звернутися до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з вимогою позбавити телеканал ТВА ліцензії на мовлення. «Такий крок  безпосередньо спрямований на позбавлення мешканців регіону телеканалу, який надає незалежну інформацію», - зазначив пан Луканов. 

 

Нагадаємо, Національна рада на засіданні 24 липня оголосила попередження чернівецькому телеканалу ТВА. На засіданні 18 вересня Нацрада призначила нову позапланову перевірку ТВА на прохання самої компанії, яка хоче скасувати санкцію.

 

Термін дії ліцензії ТВА на мовлення на 34-му ефірному каналі в Чернівцях спливає 24 листопада.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», канал ТВА відновив мовлення 14 серпня після того, як 23 липня припинив вихід в ефір через пожежу в апаратній Чернівецької ОДТРК «Буковина». Внаслідок інциденту постраждало обладнання ТВА, з яким ОДТРК ділить одну частоту (обидва канали мовлять на 34 ТВК у Чернівцях: ТВА має 20 годин на добу, а ОДТРК - 4 години на добу). Мовлення каналу ТВА не відновлювалося через недопуск фахівців телеканалу до приміщення, де сталася аварія. Проблеми на ТВА почалися після конфлікту співвласників каналу Людмили Пишної та Василя Забродського. Аби відновити мовлення працівники ТВА зверталися з заявою до Президента України Віктора Януковича.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12588
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду