У Росії відбулася прем’єра фільму про Пєлєвіна

У Росії відбулася прем’єра фільму про Пєлєвіна

16 Вересня 2013
13748
16 Вересня 2013
13:18

У Росії відбулася прем’єра фільму про Пєлєвіна

13748
Документаліст Борис Караджев зняв «поему без героя»
У Росії відбулася прем’єра фільму про Пєлєвіна
У Росії відбулася прем’єра фільму про Пєлєвіна

У російський кінопрокат вийшла перша стрічка про письменника Віктора Пєлєвіна, повідомляє FilmPro. 15 вересня прем`єра відбулася в московському Центрі документального кіно на Зубовському бульварі, 2.

 

Автор, відомий російський режисер-документаліст Борис Караджев (на фото) назвав свою роботу «Письменик П. -  Спроба ідентифікації». Особливістю фільму є те, що він знімався без участі самого героя, що пов`язано із замкненим для преси та широкого кола стилем спілкування письменника. Тож слово режисер надав «однокласникам, однокурсникам, однокашникам за езотеричною «тусовкою», колегам, критикам, видавцям та перекладачам, слова яких транслюють їх сприйняття Пєлєвіна у свідомість глядача».

 

«Задум був якоюсь гіпотезою, що вимагає експериментальної перевірки, - розповів Борис Караджев у коментарях FilmPro. - Зйомки й стали експериментом, який підтвердив гіпотезу - лише частково, однак при цьому розкрив образ Пелевіна більш повно». Тієї ж думки й оператор картини, колишній студент режисера Григорій Рябушев.

 

Борис Караджев не вперше присвячує стрічки відомим особистостям. Зокрема, він автор фільму «Портрети епохи. Майя Плісецька» (2005), стрічки про актора Соломона Міхоелса («Соломон Міхоелс: сцени з трагедії (1990) а інші. У 2012-му відзначений премією «Лавр» як автор найкращого сценарію («Евакуаційний роман»), у 2009-му здобув приз імені Анатолія Приставкина журі громадських організацій Міжнародного кінофестивалю фільмів про права людини «Сталкер» у Москві за фільм «Губерт в країні чудес» . У 2002-му стрічка «Шпак» Бориса Караджева» здобула приз імені Павла Когана ХII Міжнародного фестивалю документальних, короткометражних ігрових і анімаційних фільмів «Послання до Людини» в Санкт-Петербурзі та приз Спілки кінематографістів Росії відкритого фестивалю документального кіно «Росія» в Єкатеринбурзі - «Шпак».

 

«Детектор медіа»

 

Фото - http://etvnet.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13748
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду