Переможцем Школи кінокритиків ОМКФ-2013 став Андрій Пелюховський

Переможцем Школи кінокритиків ОМКФ-2013 став Андрій Пелюховський

27 Серпня 2013
9681
27 Серпня 2013
17:46

Переможцем Школи кінокритиків ОМКФ-2013 став Андрій Пелюховський

9681
Переможцем Школи кінокритиків ОМКФ-2013 став Андрій Пелюховський
Переможцем Школи кінокритиків ОМКФ-2013 став Андрій Пелюховський

26 серпня стало відомо ім'я переможця Школи кінокритиків ОМКФ-2013, проекту освітньої секції Одеського міжнародного кінофестивалю, організованого спільно з Британською радою в Україні за підтримки Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України». Про це повідомляють організатори Школи.

 

Переможцем став український кінокритик Андрій Пелюховскій, відомий в арт-середовищі також як фотограф і організатор київської фотогалереї «Квартира 57». Він нагороджений поїздкою на Лондонський кінофестиваль, який відбудеться в жовтні. Рецензії та блоги Андрія Пелюховсього з кінофесту у Лондоні будуть розміщені в офіційному профайлі ОМКФ на платформі Live Journal і в розділі «Блоги» інтернет-видання LB.ua.

 

Переможця Школи кінокритиків ОМКФ-2013 визначила експертна група у складі кураторів проекту Марії Хрущак і Льолі Гольдштейн, арт-директора ОМКФ, кінокритика Аліка Шпилюка, арт-менеджера Британської ради в Україні Максима Ільяшенко та керівника програм і проектів Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Олесі Островської-Лютої. У визначенні переможця приймалися до уваги не тільки тексти, написані учасниками, але також активність під час занять та відгуки викладачів Школи кінокритиків.

 

Учасниками другої Школи кінокритиків, організованої в рамках Одеського міжнародного кінофестивалю-2013, стали 20 молодих кінокритиків з Києва, Харкова, Одеси, Запоріжжя, Луганська і Львова.

 

Викладали в Школі кінокритиків ОМКФ-2013 відомі російські кінокритики: Марія Кувшинова і Борис Нелепо, провідний аналітик інвестфонду кіно Mayak Capital Сергій Бондарєв (Росія), контриб'ютор журналу Senses of Cinema Сериз Ховард (Австралія), британсько-німецький журналіст, оглядач журналу Screen Daily Мартін Блені (Великобританія), кінокритик, голова Національної спілки кінематографістів України Сергій Тримбач (Україна) та інші.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», володарем гран-прі ОМКФ-2013 за результатами глядацького голосування  став фільм російського режисера Олександра Велединського «Географ глобус пропил».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9681
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду