Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів «КРОК» стартує 1 вересня

Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів «КРОК» стартує 1 вересня

26 Серпня 2013
8590
26 Серпня 2013
19:36

Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів «КРОК» стартує 1 вересня

8590
Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів «КРОК» стартує 1 вересня
Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів «КРОК» стартує 1 вересня

ХХ Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів «КРОК» відбудеться з 1 по 9 вересня на борту теплохода «Зірка Дніпра» у Одесі, Севастополі, Запоріжжі та Києві. Про це повідомляють організатори фестивалю.

 

Урочиста церемонія відкриття фестивалю відбудеться 1 вересня в одеському туристичному комплексі «Отрада». Закриття фестивалю і нагородження переможців відбудеться 9 вересня в Будинку кіно у Києві.

 

До конкурсної програми фестивалю відібрано 124 стрічки з 32 країн - з України, Росії, Франції, Великобританії, Ірландії, Японії, Бельгії, США, Угорщини, Швейцарії, Австралії, Вірменії, Білорусі, Бразилії, Німеччини, Ізраїлю, Італії, Казахстану, Китайю, Куби, Польщі, Фінляндії, Чехії і ін.

 

В конкурсі свої фільми представлять українські режисери: Олександр Бубнов - «Шерлок Холмс і чорні чоловічки», Олег Педан - «Номер 201», Ірина Смирнова - «Птахи», Людмила Ткачикова - «Лежень», Олександр Даніленко - «Карпатський реп», Володимир Гончаров - «Літа мої».

 

Серед закордонних фільмів в конкурсі фестивалю будуть представлені роботи визнаних у світі режисерів - Пола Дріссена (Oedipus, Нідерланди/Канада), Білі Плімптона (Drunker than а Skunk, США), Мікаели Павлатової (Tram, Франція), Баррі Первеса (Plume, Франція), Пола Буша (Lay Bare, Великобританія), Реджіни Пессоа (Kali, the Little Vampire, Португалія), Хуана Пабло Зарамелла (Luminaris, Аргентина), Ріхо Унта (Happy Birthday, Естонія), Теодора Ушева (Demoni, Канада) та ін.

 

Від Росії в конкурсі беруть участь такі майстри анімації як Михайло Алдашин («Безсмертний»), Олексій Туркус («Засніжений вершник»), Іван Максимов («Довгий міст в потрібний бік»), Олексій Алексєєв (Заставки для телеканалу «Cartoonnetwork»), Олексій Демін («Тихіше, бабуся спить!»), Наталія Березова («Оповідь хотанського килима»), Валентин Телегин («Солдат і птаха»), Ліза Скворцова («Коли Е була ялиною»), Дмитро Геллер («Я бачив, як миші кота ховали»), Андрій Ушаков («Мати і син»), Юлія Аронова («Моя мама - літак»), Інга Коржнева («Булочка і пташка») та інші.

 

До журі фестивалю «Крок-2013» увійшли режисери анімаційного кіно: Ференц Цако (Угорщина), Євгеній Делюсін (США), Марія Муат (Росія), Степан Коваль (Україна), Янно Пилдма (Естонія).

 

Крім конкурсного перегляду у програмі фестивалю - багато інших заходів: запрацює «Пересувна фабрика мультфільмів» для дітей, в Одесі пройде майстер-клас і показ фільмів легендарного режисера Юрія Норштейна, а також в рамках фестивалю відбудуться кінопокази, зустрічі, презентації нових проектів, семінари і майстер-класи режисерів з різних країн світу.

 

Видатною подією стане показ ретроспективної програми «Рання українська радянська анімація «Мультагітпроп»: шість унікальних фільмів 20-х рр., що були реставровані Національним центром Олександра Довженка. Всього ж нові і старі анімаційні шедеври зможуть побачити близько 15 тисяч глядачів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8590
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду