Журналісти ТВА пікетували Нацраду та написали відкритий лист голові представництва ЄС в Україні (ФОТО)

Журналісти ТВА пікетували Нацраду та написали відкритий лист голові представництва ЄС в Україні (ФОТО)

6 Серпня 2013
17723
6 Серпня 2013
18:35

Журналісти ТВА пікетували Нацраду та написали відкритий лист голові представництва ЄС в Україні (ФОТО)

17723
Ситуація з ТВА має політичний підтекст, вважає народний депутат Андрій Шевченко
Журналісти ТВА пікетували Нацраду та написали відкритий лист голові представництва ЄС в Україні (ФОТО)
Журналісти ТВА пікетували Нацраду та написали відкритий лист голові представництва ЄС в Україні (ФОТО)

6 серпня журналісти чернівецького телеканалу ТВА у Києві під стінами Національної ради з питань телебачення та радіомовлення провели акцію з вимогою поновити мовлення каналу, роботу якого влада блокує вже понад два тижні.

 

Перед цим під час прес-конференції журналісти зачитали відкритого листа до представника ЄС в Україні Яна Томбінського, в якому повідомляють європейську спільноту про придушення свободи слова в Україні та закликають про допомогу в боротьбі за право на професію.

 

На прес-конференції народний депутат, перший заступник голови парламентського комітету з прав людини Андрій Шевченко зауважив, що ситуація, яка виникла з ТВА, вийшла за рамки регіонального конфлікту, оскільки має політичний підтекст.

 

«У каналу є все щоб виходити в ефір: є журналісти, програми, глядачі, рекламодавці, техніку вони перемонтували, але міська влада почала застосовувати фізичні методи для того, щоб вимкнути цього мовника. Після ТВА у нас може з'явитись новий термін "вибіркова пожежа", адже всі решта каналів, обладнання яких було у тому самому приміщенні під час пожежі, виходять в ефір», - сказав пан Шевченко на прес-конференції.

 

На думку депутата, доля каналу зараз залежить не тільки від влади, а й від журналістських організацій та міжнародних органів, тому екс-журналіст закликав медійників підтримати чернівецький канал ТВА.

 

У відкритому листі до голови представництва ЄС в Україні Яна Томбінського журналісти ТВА звернулись із проханням не дати знищити телеканал. Аналогічне звернення було направлено і до Нацради.

 

«Ми просимо Вас не залишатись осторонь небезпечних подій, через які українському суспільству загрожує суцільна диктатура. За такою ж формулою, яку застосували проти ТВА, в Україні можуть ліквідувати чи «націоналізувати» ще десятки місцевих ЗМІ. Наразі влада робить все можливе, щоби подати ситуацію з ТВА у вигідному для себе світлі, прикриваючись заявами про бізнес та політику», - йдеться у відкритому листі колективу каналу ТВА.

 

Після прес-конференції журналісти ТВА пройшли пішим маршем до Нацради. На мирній акції біля будівлі Нацради вони вимагали повернення в ефір каналу ТВА. Як повідомляє «Українська правда», до чернівецьких журналістів вийшла працівниця прес-служби Нацради, яка прийняла офіційне звернення та пообіцяла сприяти у вирішенні цієї ситуації.

 


 

 

Нагадаємо, ТВА припинив мовлення 23 липня після пожежі в апаратній Чернівецької ОДТРК «Буковина». Внаслідок інциденту постраждало обладнання ТВА, з яким ОДТРК ділить одну частоту (обидва канали мовлять на 34 ТВК у Чернівцях: ТВА має 20 годин на добу, а ОДТРК - 4 години на добу). Мовлення каналу ТВА не відновлювалося вже два тижні через недопуск фахівців телеканалу до приміщення, де сталася аварія. Керівник ОДТРК «Буковина» заявив, що не має повноважень впускати туди сторонніх, адже це власність концерну РРТ (держструктури, що забезпечує трансляцію радіо та ТБ). Проблеми на ТВА почалися після конфлікту співвласників каналу Людмили Пишної та Василя Забродського.

 

«Детектор медіа»

 

Фото надані каналом ТВА

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17723
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ДимОК
3912 дн. тому
Шевченко поддерживает селюков. Иуда. Обещал сделать общественное телевидение, но выбрал деньги за молчание
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду