Документальний фільм Олександра Балагури отримав нагороду на кінофестивалі у Марселі

Документальний фільм Олександра Балагури отримав нагороду на кінофестивалі у Марселі

10 Липня 2013
14284
10 Липня 2013
13:09

Документальний фільм Олександра Балагури отримав нагороду на кінофестивалі у Марселі

14284
Документальний фільм Олександра Балагури отримав нагороду на кінофестивалі у Марселі
Документальний фільм Олександра Балагури отримав нагороду на кінофестивалі у Марселі

Створений за підтримки Держкіно документальний фільм українського режисера Олександра Балагури «Час життя об'єкта в кадрі» отримав спеціальну відзнаку журі Марсельського фестивалю документального кіно FIDMarseille, який пройшов 2-8 липня. Про це повідомляє Світлана Зінов'єва, продюсер та співавтор сценарію.

 

Стрічку Олександра Балагури «Час життя об'єкта в кадрі» було відібрано до участі у Міжнародному конкурсі цьогорічного Марсельського фестивалю документального кіно FIDMarseille. Журі  фестивалю нагородило картину спеціальною відзнакою.

 

«Час життя об'єкта в кадрі» - стрічка, жанр якої може бути визначено як авторський експериментальний документальний фільм. У картині використані біографічні та художні материали фотографа Євгена Павлова, а також фотографії Олександра Чекменьова, Володимира Кукоренчука, Олександра Ранчукова та Анни Войтенко. Продюсер стрічки - Світлана Зінов'єва, режисер-постановник - Олександр Балагура, оператор-постановник - Володимир Гуєвський, художник - Олександр Бабак, звукорежисер - Борис Петер.

 

«Обираючи фотографію як матеріал, а пам'ять як напрям, ми неминуче опиняємося у лабіринті, створеному нашою власною пам'яттю та пам'яттю інших. Якщо прагнути вибратися з цього лабіринту, ми станемо матеріалом із власними правами», - сказав  Олександр Балагура.

 

«У постійному поверненні назад і вперед, між теоретичними медитаціями та блискучою візуальною інтенсивністю, між чутливістю та мізан-прірвою (mise-en-abyme), між фільмом та чарівним поетичним мистецтвом, Балагура веде нас у подорож, і не тому, що він схильний до витонченості, але тому, що готовий пропускати крізь себе оточуючі образи, не губити їх. Тому в сповільненому темпі нас запрошують на зустріч з ангелом, Данте, Брєжнєвим, кінорежисером та його командою, сценами з Мейбріджа, фотографією сплячої жінки на російському ринку. І поки образи тчуть цей лабіринт, виникає питання не лише про споглядання, акт творчості, сам фільм у процесі його створення та осмислення. Історія колишнього Радянського Союзу поступово перетворюється на волокно, яке перетворюється на нитку Аріадни», - написала Світлана Зінов'єва.

 

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14284
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду