На Одеському кінофестивалі відбудуться прем’єри трьох нових українських кінофільмів

На Одеському кінофестивалі відбудуться прем’єри трьох нових українських кінофільмів

25 Червня 2013
14338
25 Червня 2013
12:01

На Одеському кінофестивалі відбудуться прем’єри трьох нових українських кінофільмів

14338
На Одеському кінофестивалі відбудуться прем’єри трьох нових українських кінофільмів
На Одеському кінофестивалі відбудуться прем’єри трьох нових українських кінофільмів

У позаконкурсній програмі 4-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ) відбудуться прем'єрні покази українських фільмів - першого в Україні 3D-хоррора «Синевир», кримінальної комедії «Ломбард» та документальної короткометражної стрічки «Табір». Про це повідомляє координатор проектів фестивалю.

 

У центрі першого вітчизняного фільму жахів у форматі 3D «Синевир» історія про містичне створіння, що проживає на берегах однойменного озера, де загадково зникають люди. Як стверджую режисери, брати Олександр та В'ячеслав Альошечкіни, містичний сюжет заснований не тільки на місцевому фольклорі, а й на історичних фактах, зокрема - на знайдених в Софії Київській фресках із зображенням песиголовця. На III Міжнародному 3D Кінофестивалі в Москві «Синевир» був удостоєний Гран-прі. У стрічці використані пісні українського композитора і поета Володимира Івасюка.

 

 

 Перший український фільм жахів вже отримав Гран-прі в Росії

 

Фрагмент картини «Ломбард» був показаний в рамках презентації Work-in-Progress на Одеському кінофестивалі минулого року. Кримінальна комедія режисера Любомира Левицького, який зняв молодіжний трилер «Штольня», - це історія двох братів, які виросли в кримінальному районі та отримали у спадок від батька відомий у місті ломбард. У фільмі окрім професійних акторів, включаючи артиста комік-трупи «Маски» Георгія Делієва, знялися хореограф Григорій Чапкіс, співачка Аліна Завальська та телеведуча Василіса Фролова. Остання кіноробота Любомира Левицького «Тіні незабутих предків» на стадії постпродакшену буде представлена ​​у професійній секції Work-In-Progress ОМКФ-2013.

 

Також у секції «Українські гала-прем'єри» буде показаний документальний фільм про ромів «Табір» від незалежного україно-італійського режисера Олександра Балагури. Короткометражна стрічка - його другий фільм про циганський табір, перший фільм про який «Вулиця-вдова» був знятий 20 років тому.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у  секції «Гала-прем'єри» 4-го Одеського міжнародного кінофестивалю відбудеться перший в Україні показ фільму «Вічне повернення» Кіри Муратової.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14338
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду