До 3 липня - подача зявок для участі у школі літературної критики і книжкової журналістики

19 Червня 2013
15391
19 Червня 2013
17:57

До 3 липня - подача зявок для участі у школі літературної критики і книжкової журналістики

15391
До 3 липня - подача зявок для участі  у школі літературної критики і книжкової журналістики

У рамках ХХ Міжнародного книжкового «Форуму видавців у Львові» пройде навчально-практичний проект  «КОНТЕКСТ-2: школа літературної критики і книжкової журналістики». Цей проект  здійснюється  за підтримки Програми і³ «Ідея - Імпульс - Інновація» Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».

 

Цього року заходи проекту  будуть спрямовані на літературну критику та книжкову журналістику. Дана сфера, на думку організаторів заходу, потребує активізації та пожвавлення, молодих фахівців та ширшого кола зацікавлених осіб.

 

Проект включає дві складові: навчально-дискусійну, під час якої молоді критики і журналісти відвідають унікальні воркшопи іноземних експертів та візьмуть участь у дискусіях навколо проблематики книжкової журналістики в Україні; і практичну, у якій кожен учасник представить робочий матеріал, виготовлений під час проекту - інтерв'ю з одним із гостей фестивалю або аналітичний матеріал про подію чи книжку, представлену на Форумі.

 

Щоб зголоситись до участі у проекті, потрібно надіслати:

 

-  заповнену заявку, яку слід завантажити;

- опубліковану рецензію чи матеріал, який стосується сучасної української літератури, актуальних перекладів українською мовою, книжкової тематики загалом (слід вказати місце публікації чи посилання на неї);

- мотиваційний лист (2000-3000 знаків), в якому автор повинен представити власне бачення майбутнього розвитку книжкової журналістики/літературної критики в Україні, а також зазначити особистий вклад в цей розвиток;

- портретне фото (у форматі JPG, розміром від 1 до 3 Мб).

 

Умови:

- повний комплект матеріалів слід надіслати на litfest@bookforum.com.ua з поміткою «КОНТЕКСТ» до 3 липня;

- вік учасників не повинен перевищувати 30 років;

- розглядатимуться лише повні комплекти матеріалів;

- розглядатимуться матеріали українською мовою або мовою національних меншин з українським перекладом.

 

Подача заявки є автоматичним зголошенням до участі у першому етапі проекту, що відбудеться 11-15 вересня у Львові. Організатори забезпечують проїзд та перебування учасників на вказаний період.

 

Заявки будуть оцінюватися кваліфікованими фахівцями у царині літератури. Оголошення результатів відбору відбудеться 1 серпня. Учасників, які успішно пройдуть конкурсний відбір, буде повідомлено електронною поштою.

 

Контакти: Ольга Філіпова, прес-секретар, (098) 428 59 06,  presa@bookforum.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15391
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду