Журі 4-го Одеського міжнародного кінофестивалю очолить Олександр Роднянський

Журі 4-го Одеського міжнародного кінофестивалю очолить Олександр Роднянський

11 Червня 2013
18140
11 Червня 2013
16:34

Журі 4-го Одеського міжнародного кінофестивалю очолить Олександр Роднянський

18140
Журі 4-го Одеського міжнародного кінофестивалю очолить Олександр Роднянський
Журі 4-го Одеського міжнародного кінофестивалю очолить Олександр Роднянський

За гран-прі 4-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ) «Золотий Дюк» у міжнародному конкурсі боротимуться 11 режисерів з США, Великобританії, Ізраїлю, Грузії, Італії, Польщі, Німеччини, Румунії, Франції, Індії, Росії та України. Головою журі кінофестивалю стане Олександр Роднянський. Про це повідомила на прес-конференції 11 червня президент ОМКФ Вікторія Тігіпко.

 

На Українську національну кінопремію ОМКФ, яка відтепер вручатиметься у двох номінаціях, цього року претендують 4 фільми в повнометражній секції і 12 короткометражних робіт.

 

«Всього в процесі відбору міжнародного конкурсу селективна комісія Одеського кінофестивалю переглянула близько 1000 фільмів, у тому числі - на 27 кінофестивалях, серед яких - Каннський, Берлінський і Венеціанський МКФ, а також кінофоруми у Софії, Варшаві, Локарно, Москві, Плзеню, Роттердамі та багато інших. Всього ж для участі в конкурсних програмах фестивалю було отримано 650 заявок, з них 182 - з України», - повідомила пані Тігіпко.

 

Для Міжнародного конкурсу ОМКФ було відібрано 11 фільмів, серед них «Смерть Чарлі Кантрімена»  американського режисера Фредеріка Бонда, «Майбутнє» чилійської режисерки Алісії Шерсон, «Боржник» британського режисера Крейга Вівейроса, «Ланчбокс» індійського режисера Рітеша Батри, «Географ глобус пропив» російського режисера Олександра Веледінського, який нещодавно отримав головний приз російського кінофестивалю «Кинотавр».

 

Український кінопроект «Параджанов» Сержа Аведікяна та Олени Фетісової, що є байопіком легендарного вірменсько-українського режисера ХХ століття, буде представлений в двох конкурсних програмах ОМКФ - міжнародній та національній. Також, за Українську національну кінопремію ОМКФ в повному метрі боротимуться фільм Ігоря Подольчака Delirium, соціальна трагікомедія Валентина Васяновича «Креденс» і картина Аліси Павловської «Не хочу вмирати» - сюрреалістична фантазія на межі ігрового і документального кіно з реальними персонажами сучасного одеського андеграунду.

 

На Українську національну кінопремію у короткометражній секції номіновано 12 робіт, серед яких фільм «Ядерні відходи» Мирослава Слабошпицького («Срібний Леопард майбутнього» МКФ в Локарно, Гран-прі фестивалю «Кіношок»), «Німфо» Олега Борщевського - вдала проба українського еротичного кіно, а також документальні роботи - незалежний проект Олександра Течинського «Сери і Сеньйори», «Металобрухт» Дмитра Глухенького з альманаху «Поза Євро», презентованого на фестивалі Docudays.ua, та інші фільми, серед яких переважають дебюти.

 

Володар Гран-прі ОМКФ за кращий фільм Міжнародної конкурсної програми буде обраний глядачами.

 

Журі визначить переможців Міжнародного конкурсу в категоріях «Кращий фільм», «Краща режисура» і «Краща акторська робота». Цього року журі ОМКФ очолить Олександр Роднянський (Україна / Росія / США). Також до журі увійшли: німецька актриса Франциска Петрі, британський продюсер франшизи про Гаррі Поттера Таня Сегачян, режисер, актриса і педагог Нана Джорджадзе (Грузія / Німеччина / Росія), а також український письменник, член Європейської кіноакадемії Андрій Курков.

 

У журі Української національної кінопремії ОМКФ - режисер, кінокритик Марк Казінс (Великобританія); співзасновник кінофестивалю у Клермон-Феррані Жорж Боллон (Франція), грузинський продюсер і кінодіяч Тамара Татішвілі, а також український композитор Вадим Храпачов.

 

Як відомо, 4-й Одеський міжнародний кінофестиваль (ОМКФ) відбудеться 12 - 20 липня.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18140
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду