MTV Russia повернеться в Росію у міжнародному вигляді

MTV Russia повернеться в Росію у міжнародному вигляді

30 Травня 2013
7081
30 Травня 2013
19:48

MTV Russia повернеться в Росію у міжнародному вигляді

7081
MTV Russia повернеться в Росію у міжнародному вигляді
MTV Russia повернеться в Росію у міжнародному вигляді

Медіакорпорація Viacom International Media Networks (VIMN) запустить оновлений телеканал MTV Russia в такому вигляді, у якому MTV дивляться глядачі в інших країнах. Про це йдеться в повідомленні VIMN.

 

«З 1 червня MTV Russia вперше з моменту створення каналу 15 років тому (26 вересня 1998 року) переходить у повну власність і під повний операційний контроль компанії VIMN, що дозволить компанії одноосібно керувати редакційною політикою каналу. До цього канал MTV Russia працював на російському ринку через спільне підприємство або шляхом надання ліцензії місцевим партнерам», - йдеться в повідомленні.

 

Мовлення оновленого MTV Russia в стандарті високої чіткості (HD) розпочнеться з 1 жовтня. У сітку мовлення будуть включені як програми російського виробництва, так і глобального MTV, перекладені російською мовою, а також музичні програми - відеокліпи російських і світових виконавців, міжнародні відеопрем'єри та концерти.

 

MTV також планує провести конкурс, переможець якого стане новим ведучим і «обличчям» MTV Russia. Саме він запустить новий канал.

 

1 червня розпочне роботу новий сайт MTV Russia - www.mtv.ru. На ньому буде розміщена інформація про те, які програми глобального MTV глядачі зможуть побачити на оновленому каналі, а також додатковий веб-контент для шанувальників, включаючи новини та конкурси. MTV Russia має намір активно просувати свій бренд у соціальних медіа.

 

«Отримання повного редакційного і операційного контролю над MTV допоможе нам посилити присутність бренду MTV на російському ринку, який є пріоритетним для Viacom, - заявив виконавчий віце-президент і керівний директор VIMN UK Девід Лінн. - Оновлений MTV Росія буде набагато більшою мірою орієнтований на глобальний MTV, пропонуючи російської аудиторії всі переваги бренду MTV, що користується такою великою популярністю у молоді інших краї».

 

За даними нещодавніх опитувань VIMN The Next Normal і Comedy Across Borders:

- 90% росіян у віці від 18 дo 34 років заявляють, що люблять дивитися телевізійні програми зі США, 75% - з Великобританії;

- 87% росіян покоління «нульових» кажуть, що їм цікаво дізнаватися глобальні, світові новини світ;

- 58% росіян у віці від 18 до 34 років люблять музичні телевізійні програми, 38% люблять реаліті-шоу;

- 54% молодих людей у віці від 15 дo 30 років виходять у мережу після перегляду телевізійних шоу для отримання додаткової інформації / обговорення побаченого.

 

Після запуску оновленого MTV Russia число власних каналів VIMN і тих, що перебувають в управлінні VIMN, у Росії зросте до 11 (канали груп Nickelodeon, MTV, VH1). Вони ретранслюються в кабельних мережах і через супутник.

 

Як писала «Детектор медіа», з 1 червня телеканал MTV Russia після 15 років роботи припиняє своє мовлення, оскільки його власник - російський холдинг «Профмедіа» - вирішив не продовжувати контракту з Viacom на використання бренду і контенту каналу MTV. На його частоті з 1 червня буде запущений розважальний канал «Пятница».

 

В Україні «MTV Україна» також припиняє існування 1 червня. Його власник - Inter Media Group - після завершення за згодою сторін терміну дії ліцензійної угоди переформатовує канал на молодіжний музичний розважальний канал Zoom. Viacom тим часом шукає нові можливості для бренду MTV в Україні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7081
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду