Помер режисер Петро Тодоровський

Помер режисер Петро Тодоровський

24 Травня 2013
15570
24 Травня 2013
12:00

Помер режисер Петро Тодоровський

15570
Помер режисер Петро Тодоровський
Помер режисер Петро Тодоровський

На 88-му році пішов з життя відомий російський режиссер Петро Тодоровський. Про це із посиланням на його сина, режисера Валерія Тодоровського повідомляє РІА «Новости».

 

Режисер помер вналідок ускладнення після запалення легенів в одній з лікарень Москви, де лікував серце. Похорони відбудуться в столиці РФ, час і місце рідні режисера мають повідомити пізніше.

 

Петро Тодоровський народився 26 серпня 1925 року в місті Бобринець, Кіровоградської області (Україна). Режисер, сценарист, актор, оператор, композитор, народний артист РРФСР. Зняв понад 20 фільмів, серед яких «Міський романс», «Анкор, ще анкор», у яких виступив і сценаристом, «Кохана жінка механіка Гаврилова», «Військово-польовий роман», «Інтердівчинка» та інші.

 

В якості оператора створив картини «Весна на Зарічній вулиці», «Два Федори», «Моя донька», «Спрага» тощо.

 

Надзвичайну увагу приділяв музичній складовій своїх фільмів. Не маючи спеціальної освіти, створив музичні теми і пісні до багатьох своїх фільмів та стрічок колег. Зокрема, це «Інтердівчинка», «Анкор, ще анкор», «Яка дивна гра», «Ретро втрьох» . 

 

Лауреат Венеціанського кінофестивалю в номінації «Дебют», володар премій «Ніка», «Золотий овен». У 2000 році Тодоровський отримав спеціальний приз президента Росії за видатний внесок у розвиток кіно, в 2005-му кіномитця нагородили орденом «За заслуги перед Вітчизною» II ступеня.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://ria.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15570
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Лина
3961 дн. тому
Господи, какая потеря. Без него кино уже не будет таким тонким и человечным. Мир душе его.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду