Дії «спортсмена», який напав на журналістів, перекваліфіковано у хуліганство

Дії «спортсмена», який напав на журналістів, перекваліфіковано у хуліганство

21 Травня 2013
19300
21 Травня 2013
20:42

Дії «спортсмена», який напав на журналістів, перекваліфіковано у хуліганство

19300
Дії «спортсмена», який напав на журналістів, перекваліфіковано у хуліганство
Дії «спортсмена», який напав на журналістів, перекваліфіковано у хуліганство

Дії затриманого 20-річного мешканця Київщини перекваліфіковано в хуліганство, повідомляє відділ зв`язків з громадськістю ГУ МВС України щодо розслідування нападу на кореспондента  5-го  каналу Ольгу Сніцарчук та фотокореспондента видавничого дому «Коммерсантъ-Україна» Владислава Соделя 18 травня під час мітингу опозиції..

 

Також повідомляється, що наразі судом вирішується питання про обрання стосовно затриманого запобіжного заходу. «Молодикові загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років», - зазначається у повідомленні. 

 

Нагадаємо, кримінальне провадження за фактом нападу було відкрито спочатку за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження), а після акції журналістів - і за 171-ю статтею (перешкоджання журналістській діяльності).  

 

Нагадаємо, 18 травня, під час завершення мітингу опозиції (близько 14.20) невідомі у спортивних костюмах до крові побили Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя.  Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу. Також представники міліції не скористалися фото і відеоматеріалами, аби оперативно затримати нападників.

 

Раніше журналісти вже  встановили особу нападника як мешканця Білої Церкви Вадима Титушка. Він сам заперечує, що бив журналістку: 

 

«Мене обвинувачують у побитті жінки-журналістки, Олени (Ольги -ТК) Сніцарчук. Такого не було, я вас запевняю. Стояла просто жінка, махала переді мною телефоном, знімала, а я людина непублічна, я не люблю, коли мене знімають. Я попросив, що не треба. Я дівчину як би... я її взагалі не бив. Я просто рукою відштовхнув так, щоб не було ніяких зайвих рухів, ніякого побиття не було, ні її, ні її товариша. Я особисто сам бачив, як ця панянка просто спіткнулася й упала. Ми із хлопцями як би підбігли, обступили її, щоб її маса людей не затоптала Я нормальний звичайний адекватний хлопець із простої родини, я нормально виховувався, щоб підняти руку на жінку - ну це остання справа. У мене не те виховання, щоб ударити жінку, щоб я хоч раз її вдарив, ну як годиться вдарити - хлопці мене зрозуміють - я не знаю, мінімум у неї був би синець. Чому в неї його немає?». 

 

«Детектор медіа»

Фото Владислава Соделя 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19300
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду