Міністр Захарченко відмовився зустрітися з журналістами

Міністр Захарченко відмовився зустрітися з журналістами

21 Травня 2013
17133
21 Травня 2013
19:26

Міністр Захарченко відмовився зустрітися з журналістами

17133
Міністр Захарченко відмовився зустрітися з журналістами
Міністр Захарченко відмовився зустрітися з журналістами
Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко відмовився зустрітися з журналістами на яку дав попередню згоду. Про це з посиланням на прес-службу ГУ МВС України повідомила директор Інституту Масової Інформації Вікторія Сюмар.
 
Нагадаємо, під час звіту міністра представники ЗМІ хотіли поставити питання щодо розслідування нападу на кореспондента  5-го  каналу Ольгу Сніцарчук та фотокореспондента видавничого дому «Коммерсантъ-Україна» Владислава Соделя 18 травня під час мітингу опозиції.
 
«В прес-службі ГУ МВС повідомили, що зустрічі не буде», - розповіла пані Сюмар.  
 
«Міністр, звичайно, повівся як "господар свого слова" - пообіцяв зустрітися з журналістами, але, в результаті обмежився лише розмовою з народними депутатами. І замість публічного звіту ми бачимо маніпуляції щодо публічної підзвітності міністра, як і самого процесу розслідування нападу на журналістів (18-го травня. - ТК)», - сказала Вікторія Сюмар. 
 
Директор Інституту Масової Інформації переконана: цей випадок не можна спускати на гальма і обіцяє, що реакція журналістської спільноти не забариться. «Питання про відставку міністра варто актуалізувати», - вважає Вікторія Сюмар.
 
Як повідомляла «Детектор медіа», 20 травня зустріч з Віталієм Захарченком відбулася на вимогу народних депутатів  Ірини Геращенко,  Арсена Авакова та Леоніда Ємця. Тоді ж міністр також розглянув звернення з проханням про зустріч з представникми ЗМІ, під яким поставили підписи 96 журналістів. За попередньою згодою Віталія Захарченка, зустріч мала відбутися сьогодні, 21 травня, о 15.00.
 

Нагадаємо, 20 травня, біля будівлі МВС у Києві близько 150 журналістів провели акцію з вимогою до міністра МВС відзвітувати про хід розслідування нападу на кореспондента  5-го  каналу Ольгу Сніцарчук та фотокореспондента видавничого дому «Коммерсантъ-Україна» Владислава Соделя, який мав місце 18 травня під час мітингу опозиції.

 

Нагадаємо, 18 травня, під час завершення мітингу опозиції (близько 14.20) невідомі у спортивних костюмах до крові побили Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя.  Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу. Також представники міліції не скористалися фото і відеоматеріалами, аби оперативно затримати нападників. 

 

Кримінальне провадження за фактом нападу було відкрито спочатку за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження), а після акції журналістів - і за 171-ю статтею (перешкоджання журналістській діяльності). Розпочато досудове розслідування.  

 

Міністерство внутрішніх справ почало службове розслідування з приводу бездіяльності своїх співробітників під час побиття журналістів  на мітингу опозиції 18 травня у Києві. 

 

«Детектор медіа» 

Фото - http://kievskaya.com.ua


Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17133
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду