У Донецьку зірвали показ альманаху «Відкритий доступ» (ОНОВЛЕНО)

20 Травня 2013
20516
20 Травня 2013
20:09

У Донецьку зірвали показ альманаху «Відкритий доступ» (ОНОВЛЕНО)

20516
У Донецьку зірвали показ альманаху «Відкритий доступ» (ОНОВЛЕНО)

Сьогодні, 20 травня, в Донецьку, в кінотеатрі «Кінокульт» зірвався показ документального альманаху «Відкритий доступ». Про це у своєму блозі на «Українській правді» повідомила продюсер Аксиня Куріна.

 

Перед показом у кінотеатрі вимкнули світло, повідомивши колегам пані Куріної, що відбулася аварія і світла немає в усьому районі. Це, за даними пані Куріної, не відповідає дійсності - у сусідніх будинках світло є.

 

Пані Куріна припускає, що на дирекцію кінотеатру чинився тиск, щоб фільм не було показано.

 

«Детектор медіа» намагалася з'ясувати причини зриву показу альманаху в кінотеатрі, однак за телефоном довідки кінотеатру на дзвінки наразі не відповідають. На сайті афіши кінотеатру сьогоднішній і завтрашній дні вказані вихідними.

 

Однак кінопоказ у Донецьку все-таки відбувся. Як повідомили у Facebook організатори - громадська кампанія «Новий громадянин», місцевим активістам вдалося оперативно домовитись з арт-кафе «Телеграф» про показ у їхньому приміщенні.

 

Нагадаємо, фільм-альманах «Відкритий доступ» складається з 5 новел: «Межигір'я» (автор - Володимир Тихій), «Афганець» (автор - Дмитро Коновалов), «Школа» (автор - Сергій Андрушко), «Дім з химерами» (автор - Жанна Довгич), «У кутку» (автор - Дмитро Тяжлов). Події зображені в альманасі розгортаються після вступу в дію Закону України «Про доступ до публічної інформації», за ухвалення закону впродовж кількох років боролися громадські організації, журналісти та експерти.

 

Раніше презентація фільму зірвалася в Одесі, але згодом таки відбулася.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20516
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду