На Київській книжковій виставці вручили нагороди лауреатам премії ім. Лесі Українки

17 Травня 2013
18829
17 Травня 2013
11:59

На Київській книжковій виставці вручили нагороди лауреатам премії ім. Лесі Українки

18829
На Київській книжковій виставці вручили нагороди лауреатам премії ім. Лесі Українки

16 травня у рамках ІХ Київської міжнародної книжкової виставки відбулося нагородження лауреатів урядової премії імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2012 рік. Про це повідомляє Держкомтелерадіо.

 

У номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» нагороду отримав письменник Григорій Фалькович за книгу «Хвацькі вірші» (видавництво «А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га»).

 

За словами письменника, постать Лесі Українки - знакова для українського суспільства, а премія її імені - почесна для письменників та поетів.

 

Талант художниці Марини Пузиренко відзначили відповідним дипломом за краще оформлення книги для дітей та юнацтва - «Чудової мандрівки Нільса з дикими гусьми» Сельми Лагерльоф (видавництво «Фактор»). Книга містить складні, багатофігурні та багатосюжетні композиції.

 

У номінації «Театральні вистави для дітей та юнацтва» премію присуджено творчому колективу Київського національного академічного театру оперети за музичну казку «Пригоди бременських музикантів» (режисер-постановник Тамара Тимошко-Горюшко, диригент, хормейстер-постановник Ігор Ярошенко, балетмейстер-постановник Анжела Гречановська). Проект інноваційний - на відміну від героїв німецької казки та радянського мультфільму у сценічній редакції персонажі заговорили живою українською мовою. Вистава також супроводжується грою оркестру, а не фонограмою, як це робиться у більшості театрів.

 

Загалом цьогоріч на конкурс надійшло 76 робіт від 84 номінантів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18829
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду