Ігор Чайка зняв документальний фільм про млини і богему в селі Сокілець

Ігор Чайка зняв документальний фільм про млини і богему в селі Сокілець

17:25,
9 Травня 2013
18683

Ігор Чайка зняв документальний фільм про млини і богему в селі Сокілець

17:25,
9 Травня 2013
18683
Ігор Чайка зняв документальний фільм про млини і богему в селі Сокілець
Ігор Чайка зняв документальний фільм про млини і богему в селі Сокілець

Студія Time Production невдовзі представить документальний фільм «Губін» відомого режисера-документаліста Ігоря Чайки. Прем`єра відбудеться 17 травня.

  
Йдеться у фільмі про небуденні будні 60-річного мешканця села Сокілець, що на Вінничині. Володимир Губін на своїх сусідів схожий мало. «В його чудернацькому недобудованому будинку на березі Південного Бугу поруч з хазяїном живуть бджоли, оси, джемлі; висять дивні кошики, наповнені річковими камінцями, дбайливо обробленими часом і рікою, а деінде на різних рівнях в кімнаті прямо в повітрі тихо погойдуються самотні більші камінці. А ще в його будинку, як і в його житті, живе Млин», - ідеться в прес-релізі Time Production.
 
Герой фільму є організатором етнофестивалю «Млиноманія». Він знаний у мистецьких колах - у Володимира Губіна полюбляють гостювати музиканти, йоги, художники. 
 
 
 
 
«На відміну від наших попередніх проектів, присвячених проблемам зі свободою слова та негараздам у вітчизняному медійному просторі, журналістськім розслідуванням, фільм «Губін» -  це якісно інша робота, що дала нам можливість познайомитись з надзвичайно цікавою, на наш погляд, особистістю і познайомити з ним глядачів», - каже режисер і продюсер фільму Ігор Чайка.
 
До фінансування фільму долучився Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України». Як розповів «Детектор медіа» пан Чайка, в рамках грантової програми підтримки динамічної культури «І3» студія отримала 100 тис грн. «Бюджет фільму більший - решту фінасування забезпечувала, власне, Time Production. Завдяки гранту нам вдалося частково сплатити гонорари команді та покрити витрати на відрядження», - відзначив продюсер. 
 
Членів Експертної ради «І3», які насамперед враховують оригінальність та іноваційність поданого проекту твору, зацікавила модель просування фільму. Як розповів Ігор Чайка, фільм заплановано для показу і на фестивалях, і для широкого кола глядачів. Всеукраїнська прем`єра «Губіна» відбудеться восени в рамках мандрівного проекту фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Також стрічка вийде в ефірі телеканалу ZIK. 17 травня фільм представлять журналістам у київському Будинку кіно. Інші покази плануються у співпраці з громадськими організаціями і Docudays UA.
 
Про те, яке кіно і яким чином фінансує Фонд Ріната Ахметова, читайте на ТК незабаром в інтерв`ю з керівником програми «І3» Олесею Островською-Лютою
  
«Телекритикa» 

 


Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду