Шеремет не рекомендує Арбузову купувати ТВі (ОНОВЛЕНО)

27 Квітня 2013
19442
27 Квітня 2013
14:53

Шеремет не рекомендує Арбузову купувати ТВі (ОНОВЛЕНО)

19442
Екс-ведучий шоу «Проти ночі» написав відкритого листа першому віце-прем`єр-міністру України
Шеремет не рекомендує Арбузову купувати ТВі (ОНОВЛЕНО)

Журналіст із Білорусі, екс-ведучий шоу «Проти ночі» на каналі ТВі Павло Шеремет звернувся із відкритим листом до першого віце-прем`єр-міністра України Сергія Арбузова.

 

У ньому тележурналіст з посиланням на власні джерела «з-поміж рейдерів» відзначає, що захоплення ТВі здійснюється «під замовлення Сергія Арбузова».

 

«Вони нам пояснили, що ви хочете купити телеканал ТВі, щоб використовувати її в своїй війні з главою адміністрації президента Сергієм Льовочкіним. Що каналу повернуть частоти нібито під тиском Європи і канал буде зберігати видимість опозиційності за рахунок регулярних журналістських розслідувань діяльності Льовочкіна і Фірташа», - розповів Павло Шеремет.

 

У своєму листі він пояснює пану Арбузову тонкощі медіабізнесу і телебачення: «Недостатньо лише захопити канал, слід ще його розвивати. Щорічний бюджет ТВі - 7 млн ​​доларів. Вам доведеться витрачати вдвічі більше як загарбникові - провести демонстративну модернізацію, підняти зарплату в два рази, будь-яке ваше відхилення від обіцянок породжуватиме скандал...».

 

Прогноз Павла Шеремета щодо перспектив участі пана Арбузова у майбутньому ТВі несприятливий:  «У результаті ви вб'єте свою репутацію остаточно, а щасливим так і не станете». 

 

Тим часом екс-генеральний директор ТВі, народний депутат Микола Княжицький звернувся до глави ФСБ Росії Олександра Бортнікова з проханням «відізвати за місцем проходження творчої служби видатного російського і білоруського журналіста Павла Григоровича Шеремета». Текст відкритого листа він опублікував у блозі на «Українській правді».

 

Нагадаємо, питання щодо майбутнього телеканалу ТВі лишається відкритим. 23 квітня на сайті ТВі з'явилося повідомлення про те, що генеральним директором призначено Артема Шевченка, а новим інвестором став американський бізнесмен українського походження Олександр Альтман. Багаторічний інвестор ТВі Костянтин Кагаловський і гендиректор Наталія Катеринчук заявили про рейдерське захоплення каналу, при цьому пан Кагаловський пообіцявповернути собі актив.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 23 квітня журналісти та редактори ТВі оголосили про страйк до вирішення конфлікту між власниками. 24 квітня журналісти телеканалу ТВі створили осередок Незалежної медіапрофспілки і висунули свої вимоги. Головою осередку обрано Мустафу Найєма.

 

В результаті стрійку журналістів ТВі  четверий день ТВі не виходить в ефір у звичному режимі. Новий директор каналу Артем Шевченко закликав колектив продовжити роботу в ефірі. Щойно призначений Керівник інформаційної служби телеканалу ТВі  Єгор Чечеринда вважає, що на каналі відбувається корпоративна війна, і журналісти не мають брати у ній участь. Тому він теж наполягає на тому, аби журналісти ТВі поновили роботу.

 

Страйк журналістів ТВі підтримали НМПУ, МФЖ і ЄФЖ, рух «Стоп цензурі!» розцінює  події на ТВі як цензуру та спробу тиску на інформаційну політику каналу. 

 

«Детектор медіа» 

Фото Павла Довганя 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19442
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ДимОК
4008 дн. тому
Вы ссыкуны, если считаете, что людям с другим мнением доплачивают. Соски вы, нищебродские))) Я вас сам заплатить могу)))
Лепс
4008 дн. тому
Как вы задолбали со своим ТВІ. И днем и ночью, и так и эдак, и кто пришел-ушел-сказал-посмотрел. Какой же вы на фиг профессиональный сайт если даже не заметили, что на государственном телеканале увольняют людей - последних представителей авторского вещания (и не только), работавших столько лет на нищенскую зарплату, но с таким отношением к телевидению, какого теперь не бывает. Только на КДРТРК еще оставалась языковая школа, специалисты, которые привыкли уважать слово и человеческое достоинство. Им - на улицу. А вы - ТВі... Тошно уже от них.
2ДимОК
4009 дн. тому
Что ты знаешь о украинцах?Ты всего лишь тролль Ситникова на службе Арбузова, Сивковича и княжицкого!
ДимОК
4010 дн. тому
Украинцы, мистер Шеремет, не любят, когда в их дела влезают граждане других стран. Занимайтесь демократией в своей свободной Белоруссии. А мы сами решим, что нам делать в своей стране
vip_gra
4010 дн. тому
Це як у репортерів Ільфа й Петрова: "А хто такий Козлевич? Я не знаю ніякого Козлевича", - персонаж який це говорив, безперечно, не достойний уваги. Але вустами "електорату" проголошуються системні гасла. А «Козлевича» таки жалко, можливо нормальний Малий. Нажаль, особисто не знаю. Та й бажання не маю. В Україні є багато достойних людей: і журналістів, і режисерів, і операторів, і редакторів також. З повагою до країни, V_Viter P.S. ЦЕ ОСОБИСТЕ, МОЖНА НЕ ЧИТАТИ. ВИБАЧТЕ! Пану Ш! З усією повагою, але коли мені понад 10 років назад довелось працювати в Москві (на приватному, загальнодержавному телеканалі) – мені казали: «Ти ж нелегал і твій диплом ВГіКа+ журфак КДУ ім.. Т.Г. Шевченка – не аргумент». З цієї нагоди платили вдвічі менше і регулярно «пропонували» поміняти паспорт на гражданіна Росіі, тоді буде добре. Ха-Ха. З повагою до країни, корінний киянин V_Viter
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду