Нацрада закликає Урганта вибачитись офіційно, а не через соцмережі

17 Квітня 2013
18681
17 Квітня 2013
15:33

Нацрада закликає Урганта вибачитись офіційно, а не через соцмережі

18681
Нацрада закликає Урганта вибачитись офіційно, а не через соцмережі

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення підтримала Міністерство закордонних справ України, яке висловило обурення  через висловлювання російського  телеведучого в ефірі «Первого канала» Івана Урганта, який у  програмі «Смак» «пожартував»: «порубил зелень, как красный комиссар - жителей украинской деревни». Про це  17 квітня під час брифінгу повідомила заступник голови Нацради Лариса Мудрак.

 

За словами пані Мудрак, вибачення стосовно цих образ мають бути  висловлені офіційно, а не  через соцмережі. Нагадаємо, 15 квітня  Іван Ургант вибачився перед українцями за невдалий жарт в ефірі російського «Первого канала» у Twitter.

 

Також вона закликала українські канали більш уважно ставитись до  закупівель російських проектів. «Зі свого боку регулятор звертається до  українських телеканалів з нагадуванням про їх особисту відповідальність за той продукт, який вони закуповують. Ми сподіваємось, що міра відповідальності працюватиме й тут», -  сказала Лариса Мудрак.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Міністерство закордонних справ України висловило своє обурення некоректними висловлюваннями російського  телеведучого в ефірі «Первого канала», а також довело свою стурбованість російській стороні і виступило з вимогою до «Первого канала» дати належну оцінку цьому інциденту.  

 

Раніше голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко направив листаМіністру закордонних справ України з вимогою відреагувати на черговий випадок антиукраїнських висловлювань у російських засобах масової інформації на «Первом канале» в програмі «Смак».

 

Народний депутат від ВО «Свобода» і член Комітету з питань свободи слова та інформації Ігор Мірошниченко розпочав збір підписів українських парламентарів під зверненням до центральних органів влади щодо заборони в'їзду в Україну російському телеведучому і шоумену Івану Урганту.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18681
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду