Звільнено всю редакцію сайту московського видання «Большой город»

12 Квітня 2013
9411
12 Квітня 2013
12:09

Звільнено всю редакцію сайту московського видання «Большой город»

9411
Звільнено всю редакцію сайту московського видання «Большой город»

Звільнено усю редакцію сайту безкоштовного журналу «Большой город», який видається у Москві і розповсюджується по кав'ярнях і ресторанах. Про це повідомляє Лента.ру з посиланням на запис на сторінці у Facebook головного редактора bg.ru Катерини Кронгауз.

 

За даними Лента.ру, інвестор «Большого города» Олександр Винокуров провів вранці 12 квітня зустріч з головними редакторами видання Олексієм Муніповим і Катериною Кронгауз, а також видавцем «Большого города» Максимом Кашулинським.

 

«Пропонують звільнитися за власним бажанням з 15 квітня без компенсацій, а якщо будемо вимагати компенсацій - закриють журнал», - додала пізніше Катерина Кронгауз.

 

За деякими даними, Олександр Винокуров думав про закриття і друкованої версії, і сайту журналу  через їх збитковість. Хоча, вказують російські ЗМІ, можуть бути і інші підстави для звільнень - через контент видання. Так, Лента.ру повідомляє, що два журналісти «Великого міста» увійшли до лонг-лист премії «політосвіти»: редактор відділу «Суспільство» bg.ru Олександр Борзенко за серію інтерв'ю з московськими священиками і спеціальний кореспондент Світлана Рейтер за матеріали про «болотну справу» і тортури в казанської міліції.

 

Журнал «Большой город» видається з 2002 року. Спочатку видання входило у видавничий дім «Афіша», в 2010 році він був придбаний медіахолдингом «Дощ», що належить Олександру Винокурову і Наталії Синдєєвій. У червні 2012 року журнал був вимушений залишити головний редактор Філіп Дзядко. Він заявив, що інвестори хотіли бачити в журналі більше лайфстайл-матеріалів, з чим він був не згоден. Його місце зайняв Олексій Муніпов.

 

Восени 2012 року був перезапущений сайт «Большого города». За даними LiveInternet, в середньому в лютому і березні на сайт «БГ» заходило від 35 до 40 тисяч користувачів на день.

 

Друкована версія «Большого города» розповсюджується безкоштовно в Москві, а також у Санкт-Петербурзі, Нижньому Новгороді, Самарі, Ростові-на-Дону, Єкатеринбурзі і Новосибірську. Заявлений тираж становить 81,5 тисячі примірників.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9411
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду