Такі гонорари, як у Януковича, можна отримати або за Гаррі Поттера, або за еротику – Андрій Курков

3 Квітня 2013
17874
3 Квітня 2013
12:46

Такі гонорари, як у Януковича, можна отримати або за Гаррі Поттера, або за еротику – Андрій Курков

17874
Такі гонорари, як у Януковича, можна отримати або за Гаррі Поттера, або за еротику – Андрій Курков

Український письменник Андрій Курков прокоментував для видання «Тиждень» дані декларації про доходи Президента України Віктора Януковича за 2012 рік, яку оприлюднила його прес-служба.

 

«Такі гонорари отримують Дж.К.Ролінг за "Гаррі Поттера", Паоло Коельо, І.Л.Джеймз за еротичні романи "50 відтінків сірого"», - заявив Андрій Курков.  

 

За словами письменника, книжок Віктора Януковича він не зміг побачити ані в книгарнях, ані в списках бестселерів в інтернет-магазинах книжок.

 

«Жодне з українських видавництв невзмозі заробити такі гроші, не кажучи про те, щоб виплатити їх як гонорар. Гонорар розміром 15 млн грн. означає, що книжка була продана в кількості 3 млн примірників по ціні в 50 грн. (тобто максимальний роялті - 10% від ціни книги)», - пояснив пан Курков.

 

За даними письменника, найбільш популярні в України автори отримують у 375 разів менші гонорари, ніж Президент України за свої твори.

 

«В Україні найбільші гонорари за останній час отримували Люко Дашвар та мала отримати Ліна Костенко, за моїми розрахунками десь до 40 тис. гривень», - заявив письменник.

 

Як повідомлялося днями, згідно з декларацією, у 2012 році Президент України отримав 774 тис. 877 грн. доходу.  Також у минулому році ТОВ «Друкарня «Новий світ» виплатило Віктору Януковичу авторську винагороду в сумі 15 млн 551 тис. грн відповідно до умов видавничого договору, укладеного у 2011 році. Заступник директора друкарні «Новий світ» Едуард Вакуленко у коментарі інтернет-виданню «Остров» зазначив, що згідно із договором, президент отримав гроші «за авторські права на написані ним книги, а так само на книги, які він напише».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17874
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ржунемогу
4040 дн. тому
Порно радикальное.
Читач
4040 дн. тому
Так він же і отримав за жорстку еротику! Чи я щось плутаю?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду