Короткометражки «Українські злі» вийшли в онлайн прокат на Megogo.net

2 Квітня 2013
20800
2 Квітня 2013
11:05

Короткометражки «Українські злі» вийшли в онлайн прокат на Megogo.net

20800
Короткометражки «Українські злі»  вийшли в онлайн прокат на  Megogo.net

Збірка короткометражок «Українські злі»  після скасування кінотеатрального прокату, виходять в онлайн прокат і буде доступна для перегляду в онлайн-кінотеатрі з легальним контентом Megogo.net. Про це повідомляє прес-служба дестриб'ютора фільмів компанії «Артхаус Трафик».

 

Окрім цього на Megogo.net з'явиться інша збірка ігрових коротметражок «Україна, гудбай».

 

До збірки «Українські злі» увійшли всі стрічки зі знятої з прокату однойменної антології, окрім картин «Ґауді» Аксинії Куріної та «Останній день» Анастасії Касилової, котрі не були включені до інтернет-версії за рішенням авторів.

 

Стрічки «Без ГМО» Лариси Артюгіної і «Та поїду!» Валерія Шалиги, що раніше були долучені до прокатного релізу «Українські злі», наразі викладені у збірці «Україна, гудбай». В цей альманах увійшли 12 з 25 короткометражних робіт, знятих у творчій лабораторії, присвяченій проблемам внутрішньої та зовнішньої еміґрації українців.

 

Ще 5 фільмів, створених у рамках проекту «Україна, гудбай», з'являться у мережі інтернет восени 2013 року, оскільки зараз їх фестивальна історія ще триває. Картина Мирослава Слабошпицького «Ядерні відходи» візьме участь у конкурсі короткого метру на Міжнародному кінофестивалі в Бусані (Південна Корея) у жовтні 2013-го, а «Борода» Дмитра Сухолиткого-Собчука буде змагатися за призи фестивалю короткометражного кіно в Любляні (Словенія) та на фестивалі етнографічного кіно в Единбурзі (Великобританія). «Арівідерчі, Серього» Андрія Тимощука, «Побачення» Євгена Матвієнка та «Ключ» Артура Млояна також відвідають міжнародні кінофестивалі цієї осені.

 

Стрічки «українських злих» були представлені - й окремо, й у складі антологій - у конкурсних та позаконкурсних програмах 8 кінофестивалів класу А в Європі. Азії та Північній Америці. Так, фільм «Ядерні відходи» Мирослава Слабошпицького отримав приз «Срібний Леопард майбутнього» МКФ в Локарно (Швейцарія) та Гран-прі за Кращий короткометражний фільм фестивалю «Кіношок» (Росія).

 

У квітні короткометражки молодих українських режисерів покажуть на 4-му фестивалі незалежного кіно Східної Європи Kinofest NYC в Нью-Йорку, США (4 - 7 квітня 2013). До програми були відібрані 7 фільмів з проекту «Україна, гудбай».

 

Короткометражні фільми «українських злих» будуть доступні в онлайн-кінотеатрі Megogo.net безкоштовно для перегляду на території України по лінкам: «Українські злі» та «Україна Гудбай».

 

Нагадаємо, 28 березня відбулася прем'єра «Українських злих» у кінотеатрі «Жовтень». Цикл після цього мав іти в прокаті в цьому кінотеатрі, але продюсери відкликали його. Аксинія Куріна припускає, що це сталося з цензурних міркувань, оскільки в короткометражці «Красива жінка» Альони Алимової розповідається про те, як бібліотекарка закохується в портрет Віктора Януковича. Один з продюсерів «Українських злих» і її дистрибутор Денис Іванов заперечив цензуру і пообіцяв з понеділка показ циклу в інтернеті.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20800
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду