«Усі ми – мафія»

24 Травня 2012
18278
24 Травня 2012
21:20

«Усі ми – мафія»

18278
23 травня у НАМ було потрійне свято: день народження самої асоціації, а також Тетяни Лебедєвої та Ольги Большакової. Як погуляли – в репортажі «Детектор медіа»
«Усі ми – мафія»

23 травня Незалежна асоціація телерадіомовників зібрала друзів і партнерів на вечірку, присвячену своєму 12-річчю. Дату святкування вибрали невипадково: був день народження не лише в НАМ, а й у двох керівниць асоціації - в почесного голови Тетяни Лебедєвої і в керівника Центру законодавчих ініціатив Ольги Большакової.

 

Свою вечірку НАМ вирішив проводити у стилістиці італійської мафії й американських гангстерів. Між іншим, ця тематика нині модна в медіатусовці - наприклад, такою була концепція новорічного корпоративу редакції газети «Коммерсантъ. Украина». НАМівці кожній дамі при вході видавали намисто зі штучних перлів, а джентльменам чіпляли троянди-бутоньєрки. Публіку розважав джаз-бенд, відтворюючи музичну атмосферу 30-х років. Гостей запрошували до ігрових столів, за якими можна було позмагатися в покер або мафію. Ось тільки народ спершу соромився і розігрався ближче до кінця вечора.

 

«Усі ми - мафія. Тому що завжди можна зателефонувати і швидко про щось домовитися, щось дізнатися й щось вирішити. У мафії багато поганого, але найголовніше й найкраще - всі один за одного і всі - разом», - відкрила вечірку виконавчий директор НАМ Катерина М'ясникова, подякувавши всім, хто підтримував асоціацію протягом 12 років.

 

До речі, Катерину М'ясникову зранку того ж дня, 23 травня, на закритих зборах членів НАМ було переобрано виконавчим директором асоціації. Учасники зборів також обрали правління у складі 15 осіб. Новими членами правління стали Дмитро Добродомов зі львівського телеканалу ZIK і Наталія Захарченко з макіївської телекомпанії «Юніон», а також представники «Нашого радіо» і «Європи плюс». Головою правління члени асоціації знову переобрали Геннадія Сергєєва, директора МТРК «Чернівці».

 

Окрім цього збори асоціації вирішили за цей рік реформувати правління, поділивши його на комітети. «Щоб у кожної групи мовників - національні телеканали, національні радіомережі, регіональні телеканали і регіональні радіостанції - були свої комітети, які будуть розпоряджатися бюджетом своєї групи. І кожен комітет робитиме внесок у загальну діяльність організації - і грошовий, й організаційний», - розповіла «Детектор медіа» Катерина М'ясникова. До наступних зборів асоціація має підготувати нову редакцію статуту, для того щоб наступного року обрати правління вже в новій конфігурації.

 

Ці зміни спрямовані на те, щоб окремі групи мовників могли розвивати й фінансувати ті напрямки роботи, які їх цікавлять найбільше, пояснює пані М'ясникова. Наприклад, регіональні телеканали і загальнонаціональні радіостанції зацікавлені в розвитку досліджень своєї аудиторії і в аналітиці та готові інвестувати в них. Регіональні теле- й радіомовники зацікавлені в правовому сервісі й фінансуватимуть його зі свого бюджету. Спільним напрямком діяльності НАМ залишиться моніторинг законодавчої активності і напрацювання єдиних пріоритетів у законодавстві. «Ця система ускладнює внутрішню бюрократію, але для членів асоціації це буде покращення - робота стане зрозумілішою, прозорішою, відкритішою», - вважає виконавчий директор асоціації.

 

Поки Катерина М'ясникова пояснювала «Детектор медіа» деталі ухвалених зранку рішень, гостей ставало дедалі більше. Зібралася більша частина попереднього складу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення - колеги Тетяни Лебедєвої по регуляторному органу Андрій Мирошніченко, Юрій Плаксюк, Віктор Понеділко і Владислав Лясовський. Як виявилося, ніхто з них, крім Тетяни Яківни, зараз із медіа вже (або поки що) не пов'язаний.

 

Юрій Плаксюк розповів «Детектор медіа», що після відставки з посади голови Державного комітету телебачення і радіомовлення наслідує свого колегу по Нацраді Віталія Шевченка - почав писати книгу. «Я пишу книгу про історію. Період - від початку ХХ століття до кінця 1970-х років. Перша світова війна, батьки-діди, Москва-Кремль, Сталін. Це художній твір із образами, але по суті все біографічне, зі зміненими прізвищами», - розповів Юрій Олександрович. Чи повернеться він у медіа, поки не вирішив. «Я пишаюся тим, що три роки працював генеральним директором ICTV, який сьогодні не такий, яким був при мені. Я коли побачив у Вашингтоні, як Сашко Богуцький стоїть за операторською камерою - зрозумів, що телебачення вже не те», - розмірковував Юрій Плаксюк.

 

З-поміж представників загальнонаціональних телеканалів вечірку відвідали генеральний директор телеканалів М1 і М2 Валентин Коваль - давній соратник НАМ у питаннях цифровізації телебачення, і директор із розвитку мереж каналу СТБ Геннадій Кізіма (СТБ є членом асоціації). Від депутатського корпусу асоціацію привітав голова профільного медійного комітету Верховної Ради Юрій Стець (він же представляв 5 канал, генеральним продюсером якого виступає у вільний від депутатства час).

 

Прийшов привітати НАМ і член наглядової ради асоціації Сергій Созановський. Його кіностудія Film.ua допомагає НАМ в організації кінофестивалю «Кіномедіа». У НАМ кажуть, що пан Созановський - один із небагатьох медіаменеджерів, які безкорисливо відгукуються на пропозицію співпраці тільки тому, що йому цікава сама ідея.

 

Побували на вечірці НАМ ведучі політичних ток-шоу Андрій Куликов і Савік Шустер, хоч і розминулися в часі. А під кінець вечірки після насиченого трудового дня прибула екс-головний редактор продакшну Савіка Шустера, а нині прес-секретар президента - Дарка Чепак.

 

Як НАМ приймав привітання - дивіться у фоторепортажі.

 

Виконавчий директор НАМ Катерина М'ясникова відкрила вечірку, порівнявши медіатусовку з мафією

 

Антураж відповідав тематиці вечірки. Ось вони - боси «мафії»

 

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації і генеральний продюсер 5-го каналу Юрій Стець (у центрі) прийшов одним із перших, привітав почесного голову НАМ Тетяну Лебедєву (ліворуч) і заховався в тихому куточку ресторану

 

Майже одночасно з Юрієм Стецем прийшов і ведучий «Свободи слова» на ICTV Андрій Куликов

 

Доки екс-член Нацради Юрій Плаксюк давав інтерв'ю «Детектор медіа», його колеги по регуляторному органу позували фотографам. Зліва направо: Андрій Мирошніченко, Владислав Лясовський, Тетяна Лебедєва і Віктор Понеділко

 

Директор департаменту медіадосліджень компанії GfK Ольга Росманова вручила свій подарунок Тетяні Лебедєвій...

 

...і попрямувала вести соціологічний диспут із Володимиром Паніотто, генеральним директором Київського міжнародного інституту соціології

 

Власник Film.ua Сергій Созановський із директором MRM Вікторією Ярмощук кожній іменинниці підібрали особливий букет

 

Загадкову велику коробку з подарунком принесли від Індустріального телевізійного комітету виконавчий директор Катерина Котенко (ліворуч) і юрист Любов Крохмальна (праворуч)

 

Керівник Центру законодавчих ініціатив НАМ Ольга Большакова (праворуч) приймає привітання колег

 

Пізній гість Савік Шустер зачарований іменинницею Тетяною Лебедєвою

 

Савік Шустер не забарився приєднатися до грального столу...

 

...а там уже «різалися» в покер голова правління НАМ Геннадій Сергєєв (директор МТРК «Чернівці») і директор департаменту розвитку мережі каналу СТБ Геннадій Кізіма

 

Тим часом частина учасників вечірки надала перевагу грі в мафію

 

Останньою прийшла заклопотана президентськими справами прес-секретар глави держави Дарка Чепак. Ольга Большакова, Тетяна Лебедєва і Катерина М'ясникова в захваті від подарунку - фоторамки у формі телевізора

 

І все ж таки більшість гостей вели світську бесіду: директор MRM Вікторія Ярмощук і виконавчий директор НАМ Катерина М'ясникова

 

Виконавчий директор Інституту розвитку регіональної преси Катерина Лаба, менеджер проекту «У-Медіа» Катерина Марущак і директор проекту «У-Медіа» Кріс Вайлд

 

Куточок юристів: керівник Правового центру НАМ Тетяна Фоміна (ліворуч) і керівник Центру законодавчих ініціатив НАМ Ольга Большакова (у центрі)

 

НАМівці втішені черговим привітанням: керівник Центру маркетингових досліджень Віталій Гордузенко, почесний голова Тетяна Лебедєва і менеджер проектів Світлана Пінчук

 

Директор проекту «У-Медіа» Кріс Вайлд і координатор спільного проекту ЄС і «Ради Європи» Ольга Сєдова

 

Керівник проекту «Наші гроші» Олекса Шалайський (праворуч)

 

Директор департаменту медіадосліджень GfK Ольга Росманова, власник Film.ua Сергій Созановський і директор MRM Вікторія Ярмощук

 

Члени правління НАМ Віталій Каменський (директор ТРК «ВТВ Плюс» із Херсона), Володимир Гончаревський (директор із розвитку радіохолдингу ТАВР) та Олексій Філатов (директор ТРК «ОРТА-Форум» із Житомира)

 

Коли в залі ресторану почалися танці, серйозні люди перейшли для серйозної розмови на терасу: прес-секретар президента Дарка Чепак, власник Film.ua Сергій Созановський і виконавчий директор Катерина Котенко уважно слухають Катерину М'ясникову, Тетяну Лебедєву і Савіка Шустера, які поза кадром...

 

Фото Максима Поліщука

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
, Максим Поліщук (фото)
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18278
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду