Парламентський профільний Комітет – за суспільне мовлення в Україні

21 Квітня 2005
1421
21 Квітня 2005
11:54

Парламентський профільний Комітет – за суспільне мовлення в Україні

1421
За інформацією «ТК», вчора члени Комітету ВР з питань свободи слова та інформації одноголосно прийняли рішення про внесення до парламенту проекту Постанови ВР України «Про рекомендації парламентських слухань «Перспективи створення громадського телерадіомовлення в Україні» від 13 квітня 2005 року».
Парламентський профільний Комітет – за суспільне мовлення в Україні
Проект Постанови рекомендує депутатам вже на нинішній, сьомій сесії Верховної Ради України четвертого скликання, розглянути як невідкладний проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про систему Суспільного телебачення і радіомовлення України”, якими передбачити порядок обрання та повноваження Наглядової ради та інших керівних органів Суспільного телебачення і радіомовлення, принципи діяльності, господарювання та фінансового забезпечення Суспільного телебачення і радіомовлення.

Проект передбачає, що суспільне мовлення в Україні має бути створено через реформування державних НТКУ та НРКУ на засадах незалежності від влади та політичних сил, призначення та звільнення керівників суспільних мовників виключно Наглядовою радою, гарантій держави достатнього фінансування СМ. Проект допускає можливість базування СМ на основі державної власності за умови забезпечення редакційної незалежності.

Проект пропонує низці державних органів – після прийняття відповідних законодавчих рішень та формування Наглядової ради Суспільного телерадіомовлення - здійснити необхідні заходи з реформування Національної телекомпанії України та Національної радіокомпанії України в систему Суспільного телебачення і радіомовлення України.

Серед цих заходів пропонуються, зокрема, такі: Кабінету Міністрів України - розробити та передбачити у Законі про Державний бюджет України на 2006 рік окрему бюджетну програму розвитку системи Суспільного телебачення і радіомовлення України. Розробити пропозиції щодо забезпечення фінансової незалежності системи суспільного телебачення і радіомовлення України та розглянути можливість здійснення її фінансування за рахунок надходжень з визначених джерел, зокрема з реклами, ігорного бізнесу, тоталізаторів та лотерей і таке інше. З метою стабілізації стану Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення розглянути можливість передачі Концерну РРТ в управління телерадіоорганізації Суспільного телебачення і радіомовлення України.

Кабінету Міністрів України, Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення розглянути можливість створення на базі обласних державних телерадіокомпаній другого загальнонаціонального телевізійного каналу в системі Суспільного телебачення і радіомовлення України.

Всі тексти про створення в Україні суспільного мовлення публікуються «Детектор медіаю» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1421
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду