Право сильного

17 Березня 2010
116019
17 Березня 2010
07:31

Право сильного

116019
В історії з призначенням Єгора Бенкендорфа та Валіда Арфуша менеджерами НТКУ нова влада не збирається дотримуватися ні Конституції, ні навіть позірної пристойності
Право сильного

15 березня у студії «Шустер live» обговорювали тему кадрових змін у Національній телекомпанії України та Державному комітеті телебачення і радіомовлення. До студії було запрошено народних депутатів Андрія Шевченка (Блок Юлії Тимошенко) та Ірину Геращенко («Наша Україна - Народна Самооборона»), а також заступника голови Держтелерадіо Олександра Курдіновича, якого нова влада начебто планує призначити головою комітету, та Валіда Арфуша, якого зазвичай титрують як журналіста, видавця, бізнесмена чи продюсера. Цього разу пан Арфуш з'явився у «Шустер live» не як хронікер, а як ньюзмейкер - імовірний майбутній віце-президент НТКУ з міжнародних зв'язків.

 

На тлі хвилі кадрових змін, що котиться Україною в останній тиждень, події в секторі державного телебачення не є надто помітними та цікавими для медіа загального інтересу. Дещо схвилювала журналістів лише звістка, - яка, втім, не підтверджується, - про можливе призначення на одну з високих медійних посад В'ячеслава Піховшека та Дмитра Джангірова, які досі є червоною ганчіркою для багатьох. Та ще черговий скандал навколо «Євробачення».

 

Саме історію з відрядженням співака Василя Лазаровича на «Євробачення» багато хто вважає, - і це явно влаштовує людей із команди нової влади, які опікуються цими питаннями, - причиною чи приводом для кадрових змін в НТКУ. Радше можна погодитися з Іриною Геращенко, яка закликала не перебільшувати чинник пісенного конкурсу. По-перше, дні Василя Ілащука та його команди на чолі НТКУ були злічені й без того, - передвиборні ефіри, де про можливість перемоги Віктора Януковича на виборах говорили як про кінець світу, не запрошуючи при цьому жодного репрезентанта позиції біло-блакитних, не могли минутися безслідно. Те, що Василь Степанович та його заступники вирішили не триматися за місце до останнього, - а перспективи в судах у них могли би бути непоганими, з огляду на сумнівну законність будь-яких дій, які президент, прем'єр чи Верховна Рада можуть учинити щодо НТКУ, - а здалися добровільно, також є типовою картиною останніх тижнів. Опозиція і представники старої влади масово здаються без бою, додаючи такою поведінкою куражу й рішучості своїм наступникам.

 

По-друге, скандальність скандалу вельми сумнівна. Як і законність втручання у цю ситуацію будь-яких органів влади, окрім суду. Те, що «діячі культури» (серед яких, до речі, й пан Арфуш) вважають Президента України уповноваженим «розбиратися» із внутрішніми справами Національної телекомпанії України, ще не надає останньому, чи будь-кому іншому, таких повноважень насправді. Жоден орган виконавчої влади не має права втручатись у редакційну політику телекомпанії. Якщо хтось може довести, що художня рада НТКУ прийняла незаконне чи неправове рішення, доручивши співаку Василеві Лазаровичу представляти Україну в міжнародному пісенному конкурсі, це можна було б зробити в суді. Щоправда, якби суд визнав, що учасника від України можна визначати лише на підставі відкритого відбору, а всі інші нелегітимні, було б не зрозуміло, що робити з перемогою Руслани, яка свого часу ніяких відборів не проходила... Звісно, це нонсенс.

 

Насправді зрозуміло, що історія з «Євробаченням» - навіть не привід, а шум для відвертання уваги. Мовляв, ситуація на державному телебаченні потребує негайного втручання, тож усіляке чистоплюйство на зразок дотримання букви Конституції недоречне. Тим часом заплановане новою владою призначення президента Національної телекомпанії України - чи Указом Президента, чи рішенням Кабінету Міністрів, - незаконне. І те, що аналогічно діяв попередній президент Віктор Ющенко, не мало б сприйматись Януковичем і його командою як аргумент. Кількість відсотків, набрана Ющенком на президентських виборах, красномовно від цього застерігає.

 

На жаль, у відповідь на попередження щодо незаконності таких дій ми не бачимо навіть намагання влади виправдатися чимось, окрім політично-революційної доцільності. Незаконно-шмезаконно, головне, щоб усі були здорові. «...Тепер усі призначення будуть здійснюватися Кабінетом Міністрів, оскільки зараз необхідно діяти швидко та ефективно. Тому що ситуація в країні і на цих телеканалах... така, що змушує нас діяти таким чином. А громадські ради, звісно, потрібно буде створювати, і ми це робитимемо і ставитимемо цей процес на законні рейки», - як пояснила «Детектор медіа» Ганна Герман. Нагадаю, зіштовхнула цей процес із законних рейок у 2006-2007 роках Верховна Рада, в якій більшість становили Партія регіонів, Комуністична та Соціалістична партії, а прем'єр-міністром був Віктор Янукович. Тепер, бачте, його повернуть на рейки. Потім, колись.

 

Щось подібне пані Ганна говорила в ефірі програми «Я так думаю» на 5-му каналі минулого четверга: мовляв, вам важлива буква закону, а нам треба голодний народ нагодувати; вам важлива так звана законність, а мені важливе добро, яке уряд, - легітимний чи ні, називайте як хочете, - може принести народові, бо найкраща легітимність - це оце саме добро. І так далі... І знов про те, що мета жодним чином не може виправдовувати засоби не лише з погляду нецікавої нашій владі моральності, але й із погляду ефективності стратегій, а не тактик, - в українському медіапросторі тиша. Ну як тут не згадати думку про те, що наступання на граблі - національний український спорт?

 

Присутній на «Шустер livе» Олександр Курдінович пояснив поспіх із призначенням нового керівника НТКУ тим, що в телекомпанії виникли вакантні посади, які необхідно негайно закрити (в. о. президента, звісно, не впорається). А вибір органу, який призначатиме президента телекомпанії, - з-поміж усіх, які за Конституцією права на це не мають, - пояснив тим, що Кабмін, мовляв, пов'язаний із Держкомтелерадіо, а комітет - засновник НТКУ... На слова Андрія Шевченка, який із посиланням на конкретне рішення Конституційного Суду та законодавчі акти пояснив, що єдиним легітимним шляхом виходу із ситуації є формування громадських рад, а відповідний закон має бути розглянуто в найближчі тижні, просто не відреагували. Власне, й нікому було. Валід Арфуш, чарівно усміхаючись, час від часу говорив щось на зразок: «Ай, да ну, то нельзя, это нельзя, так нехорошо... Кабмин, Президент, какая разница».

 

Зате всіх, зокрема й представників опозиції, чарує кандидатура геніального телепродюсера і «хорошего парня» (за Валідом Арфушем) Єгора Бенкендорфа. Настільки, що ніхто не замислюється над мотивами цього призначення. Є кілька серйозних запитань:

 

- Чому саме Єгор Бенкендорф? Хоч яким химерним і схильним до різноманітних витівок є нинішній виконавчий продюсер «Інтера», піти працювати на державне телебачення - досить екстремальне рішення навіть для нього.

 

- Це чудово, що Єгор - трудоголік, здатний працювати 20 годин на добу, і розглядає призначення на посаду керівника занедбаного державного каналу як виклик. Однак неважко здогадатися, що зарплатня президента НТКУ, навіть з усіма преміями, не йде в жодне порівняння з зарплатнею другої особи в найпотужнішій медіагрупі України. Чи означає це, що Бенкендорфові на новій посаді доплачуватимуть? Якщо так, то хто? І - за що?

 

- Бенкендорф працює на «Інтері» багато років. «Інтер» важко уявити без Бенкендорфа, і навпаки. За останні кілька років Єгора не раз намагалися переманити в інші проекти, він брав участь у стартапах як менеджер чи консультант («Савік Шустер студія», «8 канал» Зінченка тощо), але «Інтер» не залишив. Чи він зробить це цього разу? Чи насправді обійматиме посаду в НТКУ лише формально, продовжуючи керувати виробництвом на «Інтері»?

 

Коли у 2008 році Бенкендорф отримав пропозицію очолити ТРК «Київ» (врешті-решт посаду генпродюсера отримав його батько), «Детектор медіа» жартувала, що група «Інтер» збирається прирости муніципальним каналом. У випадку з НТКУ це зовсім не жарт: державний мовник може стати неформальним придатком до провладного комерційного телегіганта. Який - це вже не припущення, а факт - стане для нової влади головним засобом просування її позиції та інтересів. Себто вже зараз можна прогнозувати зрощення державного Першого каналу з комерційним «Інтером». Хотілось би сподіватися, що при цьому гроші платників податків використовуватимуться лише для задоволення потреб державного каналу, а не перетікатимуть до комерційного мовника. Підставою для таких прогнозів є, зокрема, й інсайдерська інформація від поінформованих джерел «Детектор медіа» про те, що на всі призначення у медійній сфері (в тому числі в Держтелерадіо і Нацраді) має безпосередній вплив голова СБУ та де-факто співвласник «Інтера» Валерій Хорошковський.

 

Якщо «Інтер» (себто його формальні власники й ті, хто контролює його де-факто, перш за все політично) в такий спосіб отримає в управління, - хоча, звісно, не у власність, - Національну телекомпанію, можливо, ми спостерігаємо за створенням нової системи координації провладного медіаресурсу, центром якої буде кабінет не в Адміністрації Президента на Банковій, а в офісі «Інтера»? Зрозуміло, що таким чином група Фірташа-Хорошковського матиме комерційний зиск, отримавши «корівку», що здатна давати не лише рекламні, але й бюджетні надходження. А їхні політичні боси отримають більш-менш модернізований і, напевно, рейтинговіший, ніж тепер, канал (а підняти його Єгор Бенкендорф спроможний, користуючись виробничими потужностями групи «Інтер» та його секонд-хендовим продуктом). Канал впливу перш за все на специфічну, добре «пригодовану» Першим каналом, переважно сільську аудиторію. В останні п'ять років цей вплив використовувався владою неефективно й нерегулярно, переважно перед виборами. Тепер його можуть впроваджувати системно й наполегливо. Безперечно, спершу в нього доведеться вкластися - не лише улюбленими кадрами, але й грішми. Але ж які перспективи відкриються!

 

Фантазії? Можливо. Але запитання: «Как вы думаете, для чего такой человек, как Егор Бенкендорф, может идти в Национальною телекомпанию?», поставлене Валідом Арфушем як риторичне, залишається відкритим.

 

Питання, чи має Валід Арфуш - «не громадянин України» (згодом виявилося, що таки громадянин із 2005 року) і людина, що не говорить українською, - право працювати віце-президентом Національної телекомпанії, обговорювалось у студії «Шустер live» значно завзятіше за питання законності запланованих владою кадрових змін у принципі. Насправді ж цікавим є інше питання: НАВІЩО цьому комерсантові, - хоч якою мовою він говорить і хоч із якої країни походить, - засідати на директоратах великого телеколгоспу? Що може приваблювати людину, яка звикла до шоу-бізнесу та гламуру, в совдепівських коридорах НТКУ? Чи буде Арфуш «смотрящим» Ганни Герман, чиїм радником, за словами Мустафи Найєма, він є? Чи справді братиме участь у керуванні телекомпанією? Чи, може, все закінчиться черговим виробництвом телеверсії конкурсу краси? Минуле (і єдине) призначення пана Арфуша на телебачення, - на ТЕТі в 2008-му, - було пов'язане з продюсуванням розважальних проектів. Щоправда, тоді генеральним продюсером він так і не став, а співпраця з каналом у виробництві окремих проектів була нетривалою. Але що міг би Валід Арфуш (як, власне, і Єгор Бенкендорф) виробляти для Першого національного каналу?

 

Напевно, значно яснішою стала б ситуація, якби хтось із присутніх у студії пояснив, що таке віце-президент НТКУ, скільки віце-президентів є в телекомпанії, яка загальна чисельність менеджменту (за даними джерел ТК - близько 40 осіб!) телекомпанії. І взагалі, варто було трохи більше уваги приділити самій Національній телекомпанії. Вже багато років існує уявлення, яке охоче культивувала попередня влада, - пояснюючи таким чином своє небажання реформувати НТКУ, - що державне телебачення у соціальному плані є чимось на кшталт об'єкту «Укриття». І будь-які спроби влізти всередину загрожують страшним вибухом обурення двох тисяч співробітників, які готові на все, аби не поступитися робочим місцем та державною пенсією. Свого часу цей чинник став серйозною, якщо не вирішальною, перепоною на шляху команди реформаторів Стецьківа-Шевченка. Тепер, за словами Ганни Герман (все ще не дуже зрозуміло, чому заступник голови Адміністрації Президента займається подібними питаннями), канал буде «звільнений від консерватизму»; є в її словах і прямі натяки на кадрові чистки. Кого і як звільнятимуть? Чи готові люди, які збираються обійняти керівні посади в телекомпанії, до вкрай непопулярних заходів, можливо - масових позовів, затяжних судів, а то й радикальніших засобів організованої кадрової оборони?

 

Хоча зрозуміло, що насправді за наявності політичної волі та достатніх коштів проблему «старих кадрів» та неефективної структури управління та фінансування Національної телекомпанії можна вирішити швидко. І досить безболісно - принаймні, для тих, хто ініціюватиме і проводитиме реформи. Інша справа: навіщо це робитимуть? Якщо навіть явно замилюючи очі журналістам та експертам словами про суспільне мовлення на базі Першого каналу, Ганна Герман однаково каже про те, що, мовляв, Єгор Бенкендорф - це той, хто «зможе підвести канал до тієї межі, за якою йде перехід на формат громадського телебачення». Тобто йдеться про нову межу, до якої ж начебто вже йшли п'ять років президентства Ющенка... Якщо бути реалістами, більш за все скидається на те, що НТКУ можуть реформувати у напрямку російського державного каналу «Россия» - провладного мовника з напівкомерційною сіткою мовлення. На якому про жодну незалежність редакційної політики від впливу влади навіть не йтиметься. До речі, за інформацією джерел ТК, втілення проекту Каналу територіальних громад - одне з найперших завдань, що стоятиме перед новим керівником Держтелерадіо. А якщо вірити чуткам про те, що радниками в інформаційній сфері для нової влади будуть ті ж самі колишні інтерівські менеджери і, можливо, ще й нові російські «специ» (відомо з чого), проект монополізації владою телевізійних інформаційних потоків за російським зразком стає геть схожим на правду.

 

Між тим, у студії Савіка Шустера час від часу намагалися поговорити й про це: що, зрештою, нові керівники НТКУ планують робити? Яким саме вони бачать державний канал? Чи буде він конкурувати з комерційними, чи залишатиметься в теперішній ніші? На цей напрямок намагався повернути дискусію Андрій Шевченко, і це, здається, трохи цікавіше за мову, якою говорить чи не говорить Валід Арфуш. Але, на жаль, повноцінної розмови на цю тему не склалося.

 

У якийсь момент перейшли навіть і до улюбленої теми - суспільного мовлення. Олександр Курдінович повідомив, що воно «відбудеться», але нам «необхідно пройти складний, важкий етап підготовки до його створення». У словах пана Курдіновича було чути знайомі нотки: дорожня карта, треба все продумати, добре підготуватися, зробити так, щоб закон працював. Але тему дуже швидко зам'яли, так і не давши політикам з'ясувати, хто, як і що для цього робитиме. Адже ведучому Мустафі Найєму та Валідові Арфушу нетерпеливилося перейти до теми «Євробачення»...

 

Якщо ці своєрідні публічні дебати перед призначенням Бенкендорфа та Арфуша мали бути свідченням прозорості рішень нової влади, то акція не вдалася. На жаль, ніхто так і не зрозумів, чому саме ці люди (щодо Олександра Курдіновича питань менше, він справді досить довго працював у Держтелерадіо і, принаймні, добре знає цю ділянку роботи) повинні очолити Національну телекомпанію України, що вони там робитимуть, які реформи ініціюватимуть, навіщо це їм і навіщо це владі, яка їх туди призначає. Ліниво відмахуватися від обґрунтованих звинувачень у порушенні закону, - мовляв, відчепіться, ми тут про благо народу дбаємо, - входить у звичку представників нової влади. Подібне ставлення до закону було продемонстроване й у цій історії.

 

P. S. Читайте також на ТК відгук на ефір від 15 березня хронікера програми «Шустер live» Михайла Винницького.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
, Наталя Лигачова
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
116019
Читайте також
14.06.2010 17:53
Отар Довженко
для «Детектор медіа»
21 996
16.04.2010 09:06
Отар Довженко
47 020
09.04.2010 10:02
Отар Довженко
4 943
22.03.2010 16:00
Отар Довженко
51 371
19.03.2010 19:12
Петр Григоренко, «Комментарии»
34 970
19.03.2010 13:24
Валентина Самченко, «Україна молода»
35 866
18.03.2010 14:24
Александр Зворский, «Коммерсантъ-Украина»
34 817
Коментарі
31
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
пипец
5148 дн. тому
Бенкендорф с ИНТЕРА тю тю жалко теперь смотрите проект БУМ 2 на ут 1. повтор на интере и доля интера 1 а доля ут 20
правник
5149 дн. тому
прлоклотлог: на щось нормальніше фантазії не стало? ))))) бідненький. зразу видно шо спеціаліст до с...ки)))))
проктолог
5149 дн. тому
правник: аж гидко таку фігню читати(((((( Якщо гидко читати, бігом до вбиральні блювати. Краще стаканяру самогону перекинути.
правник
5149 дн. тому
наїзди дурнуватих коментаторів на НТКУ певно в кожній статті з периводу. і коментатори очевидно з самої компанії бо нібито дуже добре ситуацію зсередини знають. цікаво чому це вони роботу не міняють, якщо їм канал так сильно не подобається... аж гидко таку фігню читати
Алан Чумак
5149 дн. тому
За некоторыми пысаками коментов читаем "подстилки Илащука". Илащуковский блядоМонд, шо ваша пластинка допета? Неужто так плохо, халявщики-собутылники?- Раздвигали ноги..раздвигали, а папик Илащук вас деньгами бросил? Колхоз бедных, обделенных любовью. Это сколько же украденых денег в государства Илащук потратил на содержание такого барделя пысак. Даю установку: Илащуку бросить пить, а девочкам-припевочкам - к психиатру.
Славик Пиховшкис
5150 дн. тому
Поціновувач! Ты, блин, заикаешься так. 17 марта уже втюхивал свою текстуру, теперь повторяешь-заикаешься? Ты бы, заика, лучше о регулярном корме в своей миске призадумался. Гоша-Беня Дорфман расшифрует тебя, блин, поціновувач, и Каленский каленой железкой твлой анус может пощекотать. ПОЦіновувач ты или ПОЦ елементарный? Вот в чем главный вопрос реорганизации НТКУ под чутким руководством агентуры Хабада.
Поціновувач
5150 дн. тому
Уполномоченый , "НАРЦЫСОМ" - Илащуком, вице-президент ЖЕНЯ КАЛЕНСКИЙ 6 марта провалил отборочный тур Евровидения с Лазаровичем, а сейчас тот же КАЛЕНСКИЙ будет проваливать повторный отборочный тур , но уже с Арфушем. "Пацан развел всех" - Илащука, Лазаровича (с него ещё и бабло снял), Герман, Арфуша и Гошу Бенкендорфа. Правда , если ещё успеет... Вчера, 16 марта, пока ещё не утправлен в отставку Илащук, подписал Контракт с Лазаровичем на его участие от Украины на Евровидении в Осло, следовательно , если т.т.Каленский-Арфуш проведут повторочный тур претендентов поехать в Осло, Лазарович подаст в Суд на НТКУ, и , соответственно, его выиграет, имея на руках Контракт. После такого скандала и позора Украину вообще могут дисквалифицировать с Евровидения. Позор то какой и для Герман, и для Януковича, и для НТКУ и всей Украины !!!
Вячеслав Пиховшман
5150 дн. тому
Беня Дорфман ставленик Хабада. Стебельская уже учит иврит, а Марина Бондаренко села на диету, теперь будет с Ямой танцевать в Бенином проекте к 200- летию Тараса Шевченка "Мені тринадцятий кілограм зняло". Валид Арфуш, какой мерзавец, уже застолбил прайм-тайм для рекламы лекарства "Валидол Валида". Будет впаривать нашим ветеранам сердечникам таблетки из украинской крейды (мела). Ведутся переговоры с Данилко. Тот приехал с гастролей из Раши, а в карманах пусто. Никитман последние крохи себе сгреб. После провала в Раше, кажется, согласился вести "Салон Верки Сердючки", где постоянными ведущими предполагается парочка сестричек Верка Данилко и Коровицына-Герман. Все рейтинги будут наши! Порвем Интер, как Тузик грелку!
Христина
5150 дн. тому
І що з того, що усіх попередніх призначала Верховна Рада, голосувала більшість? А до влади над НТКУ приходили жалюгідні особи, які не гідні навіть рівня старших редакторів. Ну, призначили тепер Кабміном. Побачимо на що здатні такі призначені. Ніякої хвороби на голову я від цього не бачу. Мене вжахнула поява на НТКУ Валіда Арфуша?!!! Чи ті, що його призначали, не знають, що це - аферист. Жалюгідний тип, який починав свою "діяльність" Супер-новою", експлуатуючи молодих людей, дурячи їх, зневажаючи? А потім якось проліз у друзі Шуфрича, Білик і, мабуть, Бенкендорфа, якщо він погодився взяти собі у напарники це нікчемне створіння з дегенеративною усмішкою? Жах! Якщо новій президент НТКУ не викине геть "любих друзів" Кетрін Чумаченко таких як Стебельська, Марина Бондларенко та інших, національне телебачення чекає де жа вю ( яке виникало при появі кожного раніше призначеного президента), і покотиться це національне далі своїм хуторянським шляхом до невидимого горизонту. Так було. І так буде???
Коровицын-Ганькин
5151 дн. тому
Эй, вы, уроды! По жизни, по рождению и по мозжечку (мозгов то нету). Хватить соскакивать с темы. Инвалида детства доходягу Винарского приплели. Джинса! Чей заказ отрабатываете, Пенкиндорфа или кого там еще? Статья конкретная, по понятиям. Нечего булды булдыкать, штуцелэ пуцкелэ, фирцелэ мирцелэ понтовать. От сайта отчаливайте!
Алегарф
5151 дн. тому
Бред, он не алкоголик, большая израненная душа, синтезировавшая всё уродство этого мира в прекрасные вечные строки, человек с причудами, пристающий к прохожим со странной просьбой назвать любое слово, на которое он тут же откликается словами из своих стихов, сын Божий со смешными коротенькими, совершенно не музыкальными пальцами на деке своей советской гитарки, но не алкаш.
Я-1
5151 дн. тому
это вы вспоминаете про того дяденьку, который бухал и опохмелялся там прямо в эфире? стихи хорошие, конечно, жаль только, что личные неудачи привели к алкоголизму и прочим неприятным вещам. Вам советую тоже не опускаться, а то как почитаешь, невольно задумываешься...
Алегарф
5151 дн. тому
2 Я-1 Помните, когда-то на TVТабачук (по четвергам, кажись) выходила авторская программа киевского поэта Валерия Винарского, он ещё там под гитарку стихи начитывал (сейчас в переходе между станциями метро Крещатик и Майдан Залежностифобии, иногда на Андреевском), было у него одно хорошее стихотвореньице, в принципе, можно посвятить Наталье Львовне и его спутнику жизни. От всей души... "Когда влюбленные целуются в метро, хоть неудобно, я не в силах отвернуться. Пусть не свежо воспоминанье, а старо, но как хотелось бы на миг еще вернуться. И обнимать, и целовать ее при всех. и не стесняться окружающих нимало. И чтоб навстречу мне ее жемчужный смех и чтоб она меня как прежде обнимала. Когда влюбленные целуются в метро, и никого вокруг себя не замечают и голос девушки звенит, как серебро, и парень, видно, в ней души не чает. Я повторяю – молодость вернись. Я не забыл тебя, я помню все отлично. Они плывут куда-то вверх. Плыву я вниз. И это очень, между прочим, символично. Когда влюбленные целуются в метро хотя б на миг остановился эскалатор. Стучит ли сердце или бес стучит в ребро. Чтоб поменяться с ним отдал бы я зарплату. Но я гляжу лукаво и хитро. Я им завидую, но вот что интересно – пускай не я сегодня с девушкой в метро, я неплохую написал сегодня песню".
Я-1
5151 дн. тому
Алегарф. Не в обиду сказано будет, но у вас редкостная способность "заболтать" любую тему. Я,конечно, понимаю, что весна на дворе, скоро снег сойдет и среди всплывших какашек появятся подснежники и вам уже пригрезились чулочки, но давайте все-таки будем честными и не надо тут заглядываться на чужие предметы гардероба - мы все ще хорошо помним Ваши стихотворные признания в любви Анне Витальевне Безлюдной. Так что на чужих ии любимых женщин уж как-то неприлично даже заглядываться!
Алегарф
5151 дн. тому
2 Коровицын-Сын По результатам проведённой иридиево-магниевой экспертизы отпечатков пальцев на клавиатуре вашего компьютера стало известно, что вы выдаёте себя за другого человека. Нарушение правил эксплуатации ЭВМ, ст. 274 УК РФ.
Алегарф
5151 дн. тому
А, ещё. Была в чёрных сапожках на шнуровке, бежевой юбке ниже колен и тёмной балоньевой куртке с мешком на воротнике, сидела, с интересом изучая рекламные объявления.
Коровицын-Сын
5151 дн. тому
Алегарф, блин! Ты прежде думай головой а не ж..... Чем всякую хренетень видеть во сне. Ты на что, мудыло, намекаешь? Или Ганькин заказ выполняешь? Алегарф твою... метро Университет!
Алегарф
5151 дн. тому
Сегодня ночью приснилась Лигачёва, типа ехала на метро, вышла на м. Университет, сон, думаю, вещий.
Г.Б.
5151 дн. тому
Так много слов, а зачем? Предельно все ясно. КТО ТУТ ВРЕМЕННЫЕ? СЛАЗЬ! "Временные" для донов все "оранжевые". Выбор Арфуша примитивен, но практичен. Уж этот помнит сгоревший свой автомобиль, когда спичку подносили от имени прынца Андрюши Ющенка, обидевшегося на папарацы Арфуша. Этот шакальчик из Великой Арабии будет отрабатывать любой приказ донов, понимать будет по шевелению губ, как и должна выполнять команды любая скотинка с украинским гражданством. Фас, Арфуш! Ату, их, ату!!! Касательно праправнука начальника Третьего жандармского отделения, то и этот вечно голодный мальчуган с полицейскими генами и дистрофическим обликом станет отрабатывать команды с улицы Донецкой (бывшей Банковой) на высшем уровне. Все! Точка! О чем еще базарить? Музыку заказывают те, кто бабками швыряется.
улыбка
5151 дн. тому
УТ-1никогда не смотрела, т.к есть много чего интересно-кабельного. Назначат(кстати, уже назначили) Бенкендорфа и я могу поспорить, что через 5 лет - все им будут так же недовольны, как и Илащуком сегодня, т.к. для всех солнцем не станешь. Никто даже не вспомнит, сколько хорошего он сделал вначале для Интера, у нас такая культура. президент/глава - дело тонкое и ждем всегда лучшего в только будущем от новых. :)
1234
5151 дн. тому
Авторам уважуха. Очень хорошее обозрение новаций желающих сьесть весь медиапирог и подсадить чужеземных консультантов. Все увидим сразу. Поломают ли подачу новостей и реализуют идею расставить там своих людей. Заведут ли Говдю под Грановского. Или все таки медведчуковцы пприлучаться к идейной концепции. Но хорош вопрос: "Якщо «Інтер» (себто його формальні власники й ті, хто контролює його де-факто, перш за все політично) в такий спосіб отримає в управління, - хоча, звісно, не у власність, - Національну телекомпанію, можливо, ми спостерігаємо за створенням нової системи координації провладного медіаресурсу, центром якої буде кабінет не в Адміністрації Президента на Банковій, а в офісі «Інтера»?
улыбка
5151 дн. тому
http://news.ligazakon.ua/news/2010/3/16/21585.htm - здесь статья жуналиста-аналтика, однажды попалась мне, в которой и упоминался общественный совет. Почему у нас , точнее у вас, оказывается, нет Общественного Совета, который принимал решение кого назначить во главе??? почему журналисты тесно связаны с политиками и их работа зависит в основном от политиков и той политической силы, которая победила на выборах ? кушать хочетцца? профессиональные качества, как я погляжу, со стороны, роли вообще никакой не играют. Я, кстати, вот тот тихий/к сожалению/ народ, которому вы господа журналисты собираете сюжеты для похавать, часто перекрученные, делаете сплошне шоу на ТВ и заставляете нас молча глотать и не дай бог, кто из нас напишет, что ему что-то не нравится....
micka
5151 дн. тому
все вірно, по-перше доплачувати бенкену будуть, і по-друге арф ніщо інше як смотрящий, на більше там просто немає ні інтелекту, ні словарного запасу...
Я-1
5151 дн. тому
я, конечно же, обожаю словоблудов, которые рассказами о конституции и рассуждениями на этот счет, пытаются запудрить людям мозги. однако, когда начинаешь выяснять детали, оказывается, что даже ту самую конституцию граждане не читали, иначе б не писали ерунды. Скажите мне, "улыбка", в какой статье, ну хотя бы уже не конституции есть упомянутый вами "Общественного Совета НТКУ"? Что это за орган? Где вы его взяли? Далее, Бенкендорфа назначает Кабмин, а высказывание г-жи Герман о том, что такая фигура "погоджена" и "висунута" на указанную должность является не указкой госпожи Герман или её шефа Януковича, а лишь озвучиванием знающим человеком информации о принятом решении, лежащем на формальном уже подписании. Что в этом плохого или незаконного? То, что не спросили у Вас? а у вас спросили за Илащука, Шевченко или Лазаровича? что-то я не припомню..."шо вони там робитимуть...навіщо їм це..."А зачем вам это? Хуже, чем уже сделано "фахівцями"в виде Илащука и Шевченко, они уж точно не сделают! Ну а разделяя мнение авторов статьи, вы хотя бы б удосужились узнать, что ОКАЗЫВАЕТСЯ, такой канал как УТ-1 существует, кстати, прежде чем обсуждать, что и кто там теперь сделает или не сделает. О состоянии нынешних дел на канале говорит факт, что вы не подозревали даже о его существовании. Наверное, от больших дел это всё... И как бы там ни было, пустой бравурной говорильни с обсуждениями непонятно кого и чего уже наслушались за 5 лет достаточно.Чем говорить - лучше работать, и назначат ли устраивающую всех (включая "оппозиционеров"), кандидатуру Бенкендорфа сегодня или поляпав языками из пустого в порожнее не о чем - через неделю, суть вопроса ведь не поменяется. Так зачем тянуть время, когда в нынешней кризисной ситуации надо действовать, а не действительно прикрываться разговорами про "людей", "общество" и "мораль", за которыми стоит лишь лицемерие и понимание того, что по завершению например полномочий нынешнего парламента, господин шЕвченко - посредственный диктор с претензией на журналиста, останется просто без работы, а в новый созыв парламента врят ли попадет...
улыбка
5151 дн. тому
tо Я-1: стоит начать с того, что УТ-1 я не смотрю вообще, но слышала, что такой канал у нас оказвается есть.Насколько мне известно, назначением руководителей госпредпиятий(а именно так стоит трактовать НТКУ) занимается КАБМИН и, по идее, по рекомендации Общественного Совета НТКУ, а не по той причине, что кто-то/откудато просто захотел назначить Бенкендорфа/Арфуша роководством. Против них ничего против не имею, классные креатиффные ребята, но согласна с авторами статьи: "що вони там робитимуть, які реформи ініціюватимуть, навіщо це їм і навіщо це владі, яка їх туди призначає"????. Меня лично не устраивает тот позорный уровень УКРАИНЫ и не только каких-то ТВ-каналов, а все где бесплатно/только сыр в мышеловке/ и "типа" только для людей. и с чего вы взяли, что Илащук и Шевченко - истинные украинцы? :)
Я-1
5151 дн. тому
улыбке: ну в конституции ещё написано про бесплатную медицину, образование, равные права и возможности, в том числе и перед законом... первые две позиции, к слову, доставшиеся от СССР при СССР действовали и именно этим объяснялось: почему у всех не такая уж огромно-запредельная зарплата - ведь зато вы имеете бесплатные.... Так вот "бесплатность" никто не отменял, зарплаты вобщем-то такие же низкие... Ну а закон равнее для тех, у кого депутатский значок или родственники в МВД. Кстати, в конституции ничего не написано про происхождение и языкознание руководителей УТ-1, как и не прописаны многие другие вопросы, вокруг которых идет сейчас жаркий спор и спекуляции. Откройте конституцию и почитайте, прежде чем бездумно "хавать" лозунги "оппозиции". И последнее: лично Вас устраивает тот позорный уровень канала, представляющего от имени государства страну на весь мир? Почему за 5 лет "щирі" украинцы шЕвченко и Илащук не только не сделали ничего, но продолжают уже последствиями своих действий позорить Украину на весь мир? Вам не стыдно за это?
улыбка
5151 дн. тому
ну неужели так трудно заниматься исключительно своими делами и просто элементарно знать/читать Конституцию, не выходить за рамки закона? Ведь Конституцию для этого написали или нет? Если ее никто не читает, то зачем она нам? Давайте вручим все полномочия в одни руки, которые и будут все решать, сводить концы с "нашии"(точнее за нас), а кто был не "за нас" тот враг? а как же обещания, что новый Президент будет назначать, например, в министры - только профссионалов? не интересно сейчас наблюдать,например, за Тигипко, который на всех программах только оправдывается и остальные тоже. По-поводу Евровидения. У Лазаровича голос таки есть, правда важно, чтобы голос совпадал и с внешностью, с артистичностью, а тут слегка не стыкуется...по-любому он поедет. а представьте, если вдруг победит? :) хотя...
Промінь
5151 дн. тому
За цим фетішем та обговоренням: кто кому рабинович виплескуєте дитину. Адже автори самі написали, що Бенкендорф здатний підвищити рейтинг УТ1. Кому потрібен телеканал з правильною, незаангажовано редакційною політикою, з прозоро призначеними керівниками за усіма вимогами неврегульованого законодавства, що плететься у другому десятку рейтингу телеканалів? Рейтинг - це ключове у роботі телеканалу! Вже потім можна говорити про щось.
Я-1
5151 дн. тому
щодо "Євробачення". під документом "кААнтрААкту" стоїть підпис пана Ілащука, то нехай Вася з нього і вимагає відшкодування. І краще взагалі цього року відмовитись від участі в Євробаченні, аніж аби Україну представляло таке нагле й бесталанне чмо, як Лазарович
Я-1
5151 дн. тому
вся проблема лишень в тому, що і влада і так звана "опозиція", всі одностайні в своїх оцінках, щодо кандидатури Бенкендорфа. Але "опозиціонерам" треба ото сісти і язиками ляпати ще тижні два або три, щоб ту кандидатуру, яка їх же також влаштовує було призначено на певну посаду... Таке, зрозуміло, можно припустити, коли в країні все добре і немає жодних інших проблем. Однак, здається, що "опозиція" вже, насправді давно в опозиції - в опозиції до здорового глузду, в опозиції до людей, країни та їхнього добробуту. От і усе. Їм, бачите, "соромно", що одним з менеджерів каналу буде не зовсім "українська" людина. А хочеться спитати: а не соромно за 5 років перебування у владі не створити на каналі УТ-1 нічого і продовжувати показувати в ефір таке огидне лайно, не довіривши канал нормальним менеджерам, не має значення: якого вони походження. Не соромно розказувати в ефірі у Шустера, що ці "гади" хочуть створити (така ж ганьба!), щось накшталт каналу "Росія" чи ГРТ?У пана Шевченка, який це сказав, пробачте, прогресуючий рак мозку з атрофією логічного апарату?!! То чого він тоді не лікується, а сидить з депутатським значком?! Да ви, так звані "діячі", хоч хтось в країні, хоч на 70% за якістю продукту наблизьтеся до того ж каналу "Росія", а потім, пробачте, тявкайте! А таких, як шЕвченко взагалі потрібно лікувати в примусовому порядку! ГАНЬБА ПОКИДЬКАМ з так званої "опозиції"!
Поціновувач
5152 дн. тому
Уполномоченый госп.Илащуком вице-президент Женя Каленский 6 марта провалил отборочный тур Евровидения с Лазаровичем, а сейчас тот же Каленский будет проваливать повторный отборочный тур , но уже с Арфушем. "Пацан развел всех" - Илащука, Лазаровича (с него ещё и бабло снял), Герман, Арфуша и Гошу Бенкендорфа. Правда , если ещё успеет... Вчера, 16 марта, пока ещё не утправлен в отставку Илащук, подписал Контракт с Лазаровичем на его участие от Украины на Евровидении в Осло, следовательно , если т.т.Каленский-Арфуш проведут повторочный тур претендентов поехать в Осло, Лазарович подаст в Суд на НТКУ, и , соответственно, его выиграет, имея на руках Контракт. После такого скандала и позора Украину вообще могут дисквалифицировать с Евровидения. Позор то какой и для Герман, и для Януковича, и для НТКУ и всей Украины !!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду