Телеканалам Бразилії не можна лякати іноземців

7 Травня 2004
776
7 Травня 2004
11:30

Телеканалам Бразилії не можна лякати іноземців

776
Бразильський президент Луіс Ігнасіо Лула-да-Сільва попросив телебачення скоротити висвітлення тем насильства і не відлякувати іноземних туристів. Бразильський президент Луіс Ігнасіо Лула-да-Сільва у черговому телевізійному зверненні до нації попросив телебачення скоротити висвітлення тем насильства і не відлякувати іноземних туристів.
Телеканалам Бразилії не можна лякати іноземців
Цю заяву лідер країни зробив потому, як телеканали в останній місяць захопилися репортажами про заворушення у в’язниці, де охоронцям повідрізали голови, потім про криваву бійку в індійському кварталі столиці і про різню в трущобах Ріо-де-Жанейро.

Зауваження Лула-да-Сільви стосувалися передусім тих каналів, сигнал яких можна приймати за кордоном: „Він (турист) вмикає телеканал і бачить насильство. Так, воно має місце, але його всього 10%. І турист, звісно, скаже: “Чекайте! Бразилія – це не те місце, куди варто їхати!” Тому має бути партнерство з людьми із засобів масової комунікації, телебачення, щоб було розуміння, що імідж Бразилії повинен бути таким самим охайним, як і наші власні іміджі”.

Президент Бразилії був стурбований не лише потоком іноземних туристів. У своєму зверненні він торкнувся теми найбільшого за останні 5 років селянського повстання і страйку державних службовців. Також кілька зарубіжних банків недавно скоротили свою діяльність в Бразилії через побоювання, що уряд Лула-да-Сільви не впорається із безробіттям і соціальними негараздами.

"Ми маємо звернутися до наших телеканалів, що мовлять за кордон, і делікатно поговорити з ними про передачу туди певних речей, які є важливими не для уряду, а передусім для всієї Бразилії", – заявив президент.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
спеціально для “Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
776
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду