Без хліба, але з видовищем

11 Жовтня 2002
777
11 Жовтня 2002
12:04

Без хліба, але з видовищем

777
На телеекрани світу незабаром вийде контроверсійне аргентинське реал-шоу про безробітних, в якому вони змагаються за робочі місця, стипендії на навчання і призи. Всесвітні права на шоу під назвою “Кадри” (Human Resources) зарезервувала за собою компанія “Соні пікчерз телевіжн”.
Без хліба, але з видовищем
Критики одразу наголосили, що шоу спекулює на безробітті, яке є соціальною трагедією. Наприклад, в Аргентині офіційно половина населення є безробітними.

Зараз випуски шоу тривалістю по годині транслюються по аргентинському телебаченню у вихідні. Аудиторія в студії і глядачі вибирають, хто з кількох безробітних більше підходить для тієї чи іншої роботи. За 91 передачу робочі місця знайшли 184 учасника.

Минулого тижня компанія “Соні пікчерз телевіжн” презентувала це шоу в Каннах на телевізійному фестивалі “Міпком” (Mipcom). Там, до речі, подібні формати презентували телевізійники Гонконгу, які привезли гру під назвою “Шукач роботи” (Job Matchmaker) і німецький кабельний канал “Нойн лайв” (Neun Live), що підготував шоу про безробітних, яке щоправда не має назви. Представник “Соні” Стів Кент заявив на фестивалі, що крім прибутків шоу “Кадри” інструктує усіх, хто шукає роботу. “Це гра, де виграє кожен, оскільки навіть невдаха отримує винагороду, яка йому, як безробітному, дуже знадобиться”.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
“Новий канал”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
777
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду