Донецькому «воєнкору» повідомлено про підозру в колабораціонізмі

Донецькому «воєнкору» повідомлено про підозру в колабораціонізмі

9 Червня 2023
2128
9 Червня 2023
18:21

Донецькому «воєнкору» повідомлено про підозру в колабораціонізмі

2128
Журналісти «Новин Донбасу» за відео правоохоронців визначили, що йдеться про Дмитра Астраханя.
Донецькому «воєнкору» повідомлено про підозру в колабораціонізмі
Донецькому «воєнкору» повідомлено про підозру в колабораціонізмі

Правоохоронці заочно оголосили про підозру в колабораційній діяльності проросійському «воєнкору» з Донецька Дмитру Астраханю. Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура.

Ім'я підозрюваного прокуратура не називає, однак виклала ролик із фрагментом репортажу «воєнкора» з його заблюреним обличчям. Журналісти «Новин Донбасу» визначили за цим відео, що йдеться саме про Астраханя.



«Новоспечений "воєнкор" викладав на особистому каналі в Telegram і в забороненій соцмережі "ВКонтакте" відзняті репортажі, зокрема про бойові дії у Пісках. "Експерт" схвалював агресію РФ та стверджував, що всі ці 9 років ЗСУ нібито обстрілювали Донецьк», — повідомили правоохоронці.

Навесні минулого року підозрюваний почав знімати матеріали для російських «Известий». Прокуратура розповідає, що заради сюжету він поїхав до Бахмута, щоб поспілкуватися з «вагнерівцями» на руїнах міста.

Згодом «медійник» дав інтерв’ю російському сайту, де його представили як «колишнього військового народної міліції ДНР». У розмові чоловік називав українців «бандерівцями» та «американськими маріонетками», які начебто мучили цивільних у Маріуполі.

Наразі підозрюваний перебуває в розшуку. Слідчі Служби безпеки здійснюють досудове розслідування.

За даними прокуратури, згідно із санкцією статті чоловікові за таку «творчість» може загрожувати ув’язнення максимально на строк до 12 років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше в Одесі затримали проросійського пропагандиста, який створив фіктивний журнал і продавав фейкові посвідчення журналістів.

Фото з соцмереж

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2128
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду