Ексведучий FoxNews Такер Карлсон звинуватив Україну в підриві Каховської ГЕС і «вбивстві населення»

Ексведучий FoxNews Такер Карлсон звинуватив Україну в підриві Каховської ГЕС і «вбивстві населення»

7 Червня 2023
12688
7 Червня 2023
13:45

Ексведучий FoxNews Такер Карлсон звинуватив Україну в підриві Каховської ГЕС і «вбивстві населення»

12688
Карлсон також розкритикував підтримку Україні, висміяв президента Володимира Зеленського і заявив, що НЛО існує. Це відео набрало вже 52 мільйони переглядів, його ретвітнув Ілон Маск.
Ексведучий FoxNews Такер Карлсон звинуватив Україну в підриві Каховської ГЕС і «вбивстві населення»
Ексведучий FoxNews Такер Карлсон звинуватив Україну в підриві Каховської ГЕС і «вбивстві населення»

Ексведучий FoxNews Такер Карлсон, якого нещодавно звільнили з телеканалу, запустив своє шоу в твіттері.  У першому випуску він відстоював російську дезінформацію, начебто це Україна підірвала Каховську ГЕС та «Північний потік», розкритикував підтримку Україні, висміяв президента Володимира Зеленського, звинуватив його у «вбивстві населення» та заявив, що НЛО існує. Про це повідомили журналіст Остап Яриш та «Медіамейкер».

В епізоді Карлсон переконував своїх глядачів, що це Україна знищила дамбу Каховської ГЕС, як і раніше газопровід «Північний потік»:

«Будь-яка чесна людина зробить висновок, що українці, ймовірно, підірвали її…  Так само як ви могли б припустити, що вони підірвали “Північний потік”, російський газопровід, минулої осені. І насправді українці це зробили».

Він заявив, що підрив дамби має погані наслідки для України, але для Росії він завдає більшої шкоди, і начебто саме з цієї причини український уряд вирішив її знищити.

Карлсон закинув західним медіа та політикам, що вони буцімто навіть не допустили ймовірності того, що дамбу підірвали українці, висміявши їхні аргументи, начебто «Путін — це зло, яке робить злі речі лише для того, щоб робити їх», а Володимир Зеленський — «живий святий» і не здатний на тероризм.

Натомість Карлсон назвав президента України «спітнілим і підлим», «коміком, який перетворився на олігарха», та «переслідувачем християн». Він також звинуватив Володимира Зеленського у винищенні російського населення.

При цьому він показав епізод зі змонтованого відеоролика, на якому Зеленський начебто радіє з американським сенатор Ліндсі Гремом зі смертей росіян, який називає це «найвдалішою інвестицією» США (журналісти Reuters раніше вже спростували, що Грем казав ці слова).

«Нічого злого тут, правда? Просто двоє хлопців середнього віку радіють з винищення населення. Чому ж вони не могли радіти із затоплення сіл чи вимирання з голоду?» — коментує ведучий.

Карлсон висміяв американські медіа та політиків, які підтримують Україну у війні з Росією. Він звинуватив американські ЗМІ, що ті начебто ігнорують важливі історії і не ставлять критичних питань. «В журналістиці цікавість — найбільший злочин», — іронізує ведучий.

Як приклад він навів історію про збиття НЛО, зробивши висновок, що позаземне життя «насправді реальне».

Цей епізод на момент публікації новини переглянули вже понад 52 мільйони разів. Відео поширили консервативні американські блогери з мільйонною аудиторією і представник Росії в ООН. 

Ілон Маск ретвітнув епізод шоу Карлсона і написав, що було б чудово, якби на платформі були шоу з усіх частин політичного спектру.

Нагадаємо, раніше в етері Tucker Carlson Tonight на телеканалі Fox News неодноразово звучали наративи російської пропаганди. Зокрема, Такер Карлсон називав Україну «тиранією», а президента Володимира Зеленського — «маріонеткою адміністрації Байдена», виступав проти надання Україні військової допомоги.

Детальніше про наративи щодо України, які поширював Такер Карлсон, читайте в статті Діани Буцко «Американський Соловйов. Які міфи про Україну поширює ведучий Fox News Такер Карлсон».

Нещодавно телекомпанія Fox News оголосила про те, що припиняє співпрацю з телеведучим Такером Карлсоном. У заяві Fox News було сказано, що телеканал та Карлсон «домовились про припинення співпраці». На каналі не пояснили причин такого рішення. Згодом Карлсон звинуватив телеканал Fox News у шахрайстві та порушенні контракту.

Читайте також:

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12688
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Nikolya
316 дн. тому
Було б не погано цьому карлсону гвинта висмикнути і засунуть трохи нижче
alex
316 дн. тому
Після 9 років дамбіння Бамбасу хто б сумнівався,Порошенко особисто тицьнув кнопку,ну тому що Зе все ж таки бачив мір в глазах путіна. Але ми ще маємо АЕС.
Яка різниця!?
316 дн. тому
Вот отсос! погнали его сцаными тряпками с фокс, так он еще что то крякает! забился бы где то в щель тварь.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду