«Українська правда» зарахувала Суспільне до провладних каналів, у НСТУ це заперечують

«Українська правда» зарахувала Суспільне до провладних каналів, у НСТУ це заперечують

14:58,
28 Листопада 2022
4104

«Українська правда» зарахувала Суспільне до провладних каналів, у НСТУ це заперечують

14:58,
28 Листопада 2022
4104
«Українська правда» зарахувала Суспільне до провладних каналів, у НСТУ це заперечують
«Українська правда» зарахувала Суспільне до провладних каналів, у НСТУ це заперечують
На Суспільному запевняють, що хоч і транслюють телемарафон «Єдині новини», та завжди намагаються дотримуватися балансу і не порушувати стандарти журналістики. Тому сподіваються на докази або вибачення від «Української правди».

28 листопада на сайті «Українська правда» вийшла стаття Романа Кравця та Романа Романюка «"Я – Україна". Для чого Єрмаку та ОП ще один канал». У ній журналісти спробували проаналізувати, як виник загальноукраїнський інформаційний телеканал «Ми — Україна».

Вони стверджують, що він стає четвертим каналом у підконтрольній владі «квазімедіагрупі». 

«За останній час Банкова змогла "навести лад" на "Суспільному", яке до повномасштабного вторгнення було досить критичним до неї. Крім того ОП курує роботу двох інших державних каналів: російськомовного каналу для окупованих територій "ДОМ", який після повномасштабної війни переформатували на "Freedom", та парламентський телеканал "Рада"», – йдеться у статті на «Українській правді».

Пресслужба Суспільного мовника називає ці звинувачення необґрунтованими.

«Дотримання журналістських стандартів — основа нашої роботи, навіть в умовах війни. Це підтверджують незалежні моніторинги: Суспільне — у лідерах з дотримання стандартів журналістики. Ми уважно слідкуємо за балансом думок, зокрема — політичних сил в наших ефірах, — йдеться у повідомленні Суспільного, — Ми підзвітні лише українському суспільству. Ми ніколи не завдамо шкоди інтересам України та ніколи не дозволимо будь-якій владі керувати нашою інформаційною політикою. У нас незалежна редакція, і влада не керує нашими ефірами. Продовжує працювати Наглядова рада, яка гарантує незалежність Суспільного, адже складається із представників різних політичних сил і громадських організацій».

У НСТУ вважають, що редакція «Української правди» не змогла ні роз’яснити це твердження, ні навести фактів підтвердження своїх слів і сподівається на докази або вибачення редакції: «Нам дуже прикро, що у якісному ЗМІ з’явилося твердження про нібито залежність Суспільного Мовлення від влади. Подібні безпідставні звинувачення підривають довіру не лише до Суспільного, а й до колег «Української правди» як представників провідних незалежних ЗМІ. Відтак сподіваємося, що редакція або надасть докази, на яких засноване вищезгадане твердження, або спростує його та принесе вибачення».

Нагадаємо, у телемарафоні «Єдині новини», ініціатором якого є міністр культури та інформполітики Олександр Ткаченко та заступник голови ОПУ Кирило Тимошенко, беруть участь найбільші телеканали країни: 1+1, Інтер, ІСТV, Рада, Суспільне, а віднедавна і «Ми – Україна».

Медіатренер, медіаконсультант, кризовий медіаменеджер Ігор Куляс регулярно проводить моніторинг спільного телемарафону «Єдині новини». Він фіксує серйозні порушення стандартів та помилки у блоках «Ми — Україна», ICTV / СТБ, «Інтера» і «1+1». Грубих порушень стандартів порівноно з іншими телеканалами Суспільне щоразу має чи не найменше.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Фока
10:40 / 29.11.2022
Вы що, терміном "провладний канал" натякаєте, що влада керує Суспільним і те, яким є суспільне - такою є і влада?
скептик
10:18 / 29.11.2022
"Продовжує працювати Наглядова рада, яка гарантує незалежність Суспільного, адже складається із представників різних політичних сил і громадських організацій». Так Наглядова рада це контролюючий орган чи "продовження" суспільного, бо весь час його захищає? В жодній європейській країні такого немає, є певна дистанція! І лише в Україні невідомо, для чого вона була створена. Стояти поруч з головою правління і отримувати якісь нагороди? Чи відбивати атаки на "священне" суспільне? Це така місія у Наглядової ради?
читач
16:55 / 28.11.2022
Дивно! А хіба не Детектор нещодавно писав:"Суспільне та «Українська правда» підписали меморандум про співпрацю, згідно з яким УП розміщуватиме новини та репортажі «Суспільного Новини» та місцевих телеканалів Суспільного. Про це йдеться на корпоративному сайті Суспільного. Тетяна Кисельчук, членкиня правління Суспільного, відповідальна за інформаційне мовлення та диджитал-платформу, розповіла, що уможливило співпрацю двох медіа. «"Суспільне Новини" та "Українська правда" — два медіа, для яких дотримання журналістських стандартів — основа існування. Обидва — щорічно у переліках найякісніших загальноукраїнських медіа Інституту масової інформації. Ми об’єднуємо зусилля, щоб давати нашій аудиторії ще більше якісного контенту — важливу, оперативну, неупереджену інформацію без маніпуляцій, — сказала вона. — Читачі УП отримують можливість бачити якісні відеосюжети Суспільного, яке має найширшу журналістську мережу в Україні. Так само Суспільне отримує нових глядачів завдяки платформі УП». Оце так підписали Меморандум! Що не так?
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду