Світлана Лобода стане персоною нон ґрата в Литві

Світлана Лобода стане персоною нон ґрата в Литві

26 Листопада 2022
2320
26 Листопада 2022
16:51

Світлана Лобода стане персоною нон ґрата в Литві

2320
Виконавиця поп-музики запланувала у Литві чотири концерти. У кінці листопада та на початку грудня вони мали пройти у Паневіжісі, Шяуляї, Клайпеді та Вільнюсі.
Світлана Лобода стане персоною нон ґрата в Литві
Світлана Лобода стане персоною нон ґрата в Литві

Співачку Світлану Лободу, яка активно виступає в Росії, у Литві включать до переліку персон нон ґрата. Про це пише Delfi з посиланням на представницю міністра закордонних справ Пауліну Левицькіте

«Після консультації з українськими партнерами ми вносимо виконавицю до переліку персон нон ґрата», — повідомила пресслужба чільника МЗС Литви Габріелюса Ландсбергіса.

Сама співачка на своїй сторінці в інстаграмі назвала цю інформацію «чорним піаром» і заявила, що  «жодної заборони» на в'їзд до Литви вона не має. 

За даними Міністерства культури країни, на відміну від виконавців із Росії, в'їзд до Литви Лободі не заборонено, бо вона мешкає в Латвії. Міністр культури Сімонас Кайріс закликав організаторів музичних заходів скасовувати її концерти.

Лобода багато концертувала в Росії після окупації Криму, а в 2015 році виступала 9 травня на заходах, присвячених перемозі Радянського Союзу у Другій світовій війні. За інформацією LRT, після початку великої війни в Україні Лобода хотіла виступити на благодійному заході в Латвії на підтримки України, але організатори їй не дозволили через проросійську позицію співачки.

Читайте також: «А я просто українка, україночка». Чому Світлана Лобода нічого не розуміє?

Нагадаємо, Лобода увійшла до переліку артистів, блогерів та політиків, які пропагують або «мовчки підтримують» російську агресію в Україні — theylovewar.com

Фото: Delfi

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2320
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду