ISW: Розкол у російському інфопросторі розхитує режим Путіна

ISW: Розкол у російському інфопросторі розхитує режим Путіна

5 Жовтня 2022
1456
5 Жовтня 2022
11:05

ISW: Розкол у російському інфопросторі розхитує режим Путіна

1456
На думку експертів, російському диктатору не вдається балансувати, задовольняючи конкуруючі між собою вимоги кожної зі своїх груп підтримки, на тлі поразок російської армії.
ISW: Розкол у російському інфопросторі розхитує режим Путіна
ISW: Розкол у російському інфопросторі розхитує режим Путіна

Розкол у російському інфопросторі розхитує режим Путіна. Про це йдеться в звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

«Путіну явно не вдається врівноважити конкуруючі вимоги російських націоналістів, які стали дедалі войовничішими після початку мобілізації, попри те, що вони поділяють загальні цілі та цілі війни Путіна в Україні», — йдеться в документі.

ISW виокремлює три основні групи в російському націоналістичному інформаційному просторі: російські військові блогери та кореспонденти, колишні російські чи довірені офіцери та ветерани, а також деякі російські силовики з власним великим впливом.

Як зазначають експерти, Путіну необхідно зберегти підтримку всіх трьох цих груп. Так, військові блогери представляють бачення Путіна аудиторії у Росії та на окупованих українських територіях. Громада ветеранів допомагає організовувати та підтримувати кампанії формування сил, а силовики працюють на полі бою.

«Путіну потрібні всі три угруповання, щоб підтримувати його військові зусилля, але невдачі в Україні в поєднанні з хаотичною частковою мобілізацією, здається, підривають радикальну націоналістичну спільноту в Росії. Наразі Путін намагається заспокоїти цю спільноту, показуючи деяких військових блогерів на державному телебаченні, дозволяючи силовикам створювати власні сили та продовжувати наступальні операції навколо Бахмута та Донецька, а також заспокоюючи ветеранів, наказуючи про мобілізацію та залучаючи широку громадськість до війни, як вони давно вимагали», — стверджують в ISW.

Раніше в ISW відзначили, що тон російської пропаганди «драматично» змінився після поразок на Харківщині та в Лимані. Російський інформаційний простір суттєво відхилився від наративів Міністерства оборони Росії про те, що ситуація загалом під контролем. Також у ньому стало значно більше критики в бік генералів.

Ілюстрація: Заборона

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1456
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду