В Україні запустять подкаст про російські злочини «Чому вони крадуть»

В Україні запустять подкаст про російські злочини «Чому вони крадуть»

30 Вересня 2022
1440
30 Вересня 2022
12:20

В Україні запустять подкаст про російські злочини «Чому вони крадуть»

1440
Перший епізод – про скіфське золото – вийде 6 жовтня. Прослухати його можна буде на «Українській правді», а також на Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify.
В Україні запустять подкаст про російські злочини «Чому вони крадуть»
В Україні запустять подкаст про російські злочини «Чому вони крадуть»

В Україні запустять подкаст про російські злочини проти української культурної спадщини «Чому вони крадуть», пише «Українська правда».

Проєкт є ініціативою кінокомпанії 435 FILMS, продюсерка подкасту – Анна Паленчук, режисер – Корній Грицюк. У подкасті буде п’ять епізодів по 20 хвилин, які публікуватимуть впродовж жовтня. Перший епізод – про скіфське золото – вийде 6 жовтня. Прослухати його можна буде на «УП», а також на Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify.

«Мета, якою живе наша команда, полягає в тому, аби разом із репараціями після підписання мирного договору Росія також повернула нам культурні цінності, які зараз перебувають на її території. Це і золото з українських курганів, і Вишгородська ікона Божої Матері, і Конституція Пилипа Орлика, і спадщина Мазепи, і козацькі клейноди, і картини Шевченка – численні безцінні артефакти», – пояснила Анна Паленчук.

До створення подкастів залучили юристів, активістів, директорів музеїв, заповідників, а також політиків. Як анонсується, вони розповідатимуть про російські злочини та можливі шляхи повернення втрачених українських цінностей.

Раніше видання Liga.net запустило подкаст про економіку України під час війни – «Воєнні рейки». Ведучим став журналіст Олександр Надельнюк.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1440
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
571 дн. тому
Чому питаєте? Тоді згадайте, як червоноармійці розграбували окуповану Європу. Вся Україна тоді була у трофеях. Всі українці тоді вихвалялись один попереду одного: тряпками, годинниками, побутовими приладами, ... То хто подав приклад ворогу? Не соромно прикидатися святошами? Православний німб не давить?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду