«А вони хіба не працюють?»: Корнієнко розповів, що дивиться 5 канал, Прямий і «Еспресо»

«А вони хіба не працюють?»: Корнієнко розповів, що дивиться 5 канал, Прямий і «Еспресо»

1 Липня 2022
3280

«А вони хіба не працюють?»: Корнієнко розповів, що дивиться 5 канал, Прямий і «Еспресо»

3280
Олександр Корнієнко: «Вони нам кажуть, що ми утискаємо свободу слова, то я й перевіряю, може, ми дійсно їх вимкнули».
«А вони хіба не працюють?»: Корнієнко розповів, що дивиться 5 канал, Прямий і «Еспресо»
«А вони хіба не працюють?»: Корнієнко розповів, що дивиться 5 канал, Прямий і «Еспресо»

Перший віцеспікер Олександр Корнієнко в інтерв'ю виданню Telegraf розповів, що дивиться Прямий, 5 канал і «Еспресо», які влада вимкнула з цифрового ефіру.

«А вони хіба не працюють? В мене вдома працюють на Megogo. Я дивлюсь їх, щоб розуміти, що там. Звичайно, не щовечора. Але ж вони нам кажуть, що ми утискаємо свободу слова, то я й перевіряю, може, ми дійсно їх вимкнули. Але вони прекрасно працюють.

Хай подивляться, скільки людей зараз із цифровим телебаченням. Треба всю правду казати. Ось в них навіть свій марафон є — "Незламна країна"», — сказав Корнієнко.

Він зазначив, що в Україні «немає цензора чи комітету, який би визначав, що кому казати, хоча діяльність деяких журналістів, і вони себе вважають військовими журналістами, ніким не забороняється».

Також перший віцеспікер прокоментував участь колишніх проросійських ведучих у загальнонаціональному марафоні. На думку Корнієнка, вплив більшості ведучих «дуже перебільшений».

«При всій повазі, але дуже перебільшений вплив більшості ведучих. Ми говоримо про два-три знакових прізвища, про яких медіаспільнота особисто мені пише. Але на цих каналах працювали десятки людей. Багато з них просто зачитували новини. Я б це так не демонізував. Але у таких речей немає строку давності теж. Коли повернеться мирне життя, в них теж буде певна відповідальність за все. Їм будуть ці питання ставити.

Наше суспільство за війну добре навчилось робити cancel culture, культуру відміни, утім, ми і раніше були в цьому вправні. Тому зможуть відмінити будь-кого за будь-які проступки. Я думаю, що у всіх цих ведучих буде шанс переосмислити себе ідеологічно. І деякі це вже роблять. Бо караючий меч культури відміни висить над кожним» сказав Олександр Корнієнко.

Раніше перший віцеспікер заявляв, що вимкнення Прямого, 5 каналу та «Еспресо» з цифрового ефіру сталося через «нерозуміння» цими каналами «обʼєднуючого формату» єдиного телемарафону.

Фото: rada.gov.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3280
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Перець
658 дн. тому
Вдавати дурника, роблячи вигляд, що не розумієш різниці між цифровим ефірним телебаченням і інтернетом, і при цьому займати високу посаду, на якій клеїти дурня начеб-то соромно. Як вони це суміщують? Агов, виборці! Ваш депутат не розуміє різниці між інтернетом і телебаченням, принаймні робить вигляд, а ви його вибрали в Верховну Раду. Думайте - кого вибираєте.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду