Помер перший президент України Леонід Кравчук

Помер перший президент України Леонід Кравчук

10 Травня 2022
1949
10 Травня 2022
20:26

Помер перший президент України Леонід Кравчук

1949
За визначний особистий внесок у становлення і розбудову незалежної Української держави, багаторічну активну політичну та громадську діяльність Леонід Кравчук у 2001 році отримав звання Герой України з врученням ордена Держави.
Помер перший президент України Леонід Кравчук
Помер перший президент України Леонід Кравчук

На 89 році життя помер Леонід Кравчук.  Про це з посиланням на його рідних повідомляє інформагентство «Українські новини». 

«10 травня 2022 року, о 17:00 за київським часом, після тривалої хвороби пішов із життя Леонід Макарович Кравчук, перший президент незалежної України», – зазначається на сайті «Українських новин».

«Велика втрата для всієї України. Сьогодні пішов із життя Леонід Кравчук - перший Президент України, перший Голова Верховної Ради та діяч, який стояв біля витоків сучасної української державності», – зазначив у своєму дописі народний депутат Дмитро Разумков.

Леонід Кравчук свій шлях у великій політиці розпочинав у відділі агітації та пропаганди Центрального комітету Компартії УРСР. У 1990-1991 роках був головою Верховної Ради України. Був одним із діячів, які виборювали незалежність України.

У грудні 1991 року як позапартійний кандидат переміг на перших президентських виборах у незалежній Україні. Був серед підписантів Біловезької угоди, що констатувала припинення існування Союзу РСР і створення Співдружності Незалежних Держав.

У серпні 1991 року залишив лави КПУ і балотувався на посаду президента як безпартійний.

У 1991—1994 роках був президентом України.

«Я хотів би, щоб Україна зайняла надійне місце в будівництві європейського дому. Щоб вона вийшла в світ... як цивілізована правова держава», — казав Леонід Кравчук про майбутнє країни, яка виборола незалежність за його участі.

Фото: сайт Леоніда Кравчука

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1949
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду