Прямий і 5 канал долучаться до марафону «Єдині новини»

Прямий і 5 канал долучаться до марафону «Єдині новини»

20 Березня 2022
8068
20 Березня 2022
18:24

Прямий і 5 канал долучаться до марафону «Єдині новини»

8068
«Ми здатні й надалі забезпечувати повноцінне цілодобове мовлення і ефективно битися в інформаційній війні, захищаючи Україну разом із колегами-журналістами з інших каналів», – йдеться у спільній заяві акціонерів та колективів Прямого та 5 каналу.
Прямий і 5 канал долучаться до марафону «Єдині новини»
Прямий і 5 канал долучаться до марафону «Єдині новини»

Журналісти та акціонери Прямого та 5 каналу підтримали указ президента України, який ввів у дію рішення РНБОУ «Щодо реалізації єдиної інформаційної політики в умовах воєнного стану». Про це йдеться в їхній спільній заяві, опублікованій на сайті 5 каналу.

«Від початку повномасштабного російського вторгнення [колективи каналів] дотримуються принципу one voice policy, коли всі українські журналісти говорять про війну одним голосом. Голосом з позиції національних інтересів України, –зазначається у заяві. – Наші журналісти працюють в гарячих точках. Ведучі часто-густо виходять в ефір з бомбосховища. Не існує жодних підстав обмежувати самостійне мовлення наших каналів – каналів з твердою проукраїнською позицією, яка ні в кого не викликає ані найменших сумнівів. І які ніколи не мали жодних нарікань з боку військових. Ми здатні й надалі забезпечувати повноцінне цілодобове мовлення і ефективно битися в інформаційній війні, захищаючи Україну разом із колегами-журналістами з інших каналів».

Нагадаємо, 20 березня президент України ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони «Про нейтралізацію загроз інформаційній безпеці держави» і «Щодо реалізації єдиної інформаційної політики в умовах воєнного стану».

Згідно з цим документом, в умовах воєнного стану усі загальнонаціональні інформаційні телеканали вестимуть мовлення на єдиній інформаційній платформі стратегічної комунікації — цілодобовому інформаційному марафоні «Єдині новини #UАразом». 

Національній раді з питань телебачення та радіомовлення рекомендовано «вжити заходів» щодо виконання цього рішення.

Нагадаємо, від кінця лютого 2022 року до спільного марафону долучилися медіагрупи «1+1», «Інтер», StarLightMedia, «Україна», парламентський телеканал «Рада» та Суспільне.

Деякі канали із загальнонаціональним покриттям транслювали власний марафон. Серед них були й 5 канал та Прямий.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8068
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Василь
745 дн. тому
хіба ще хтось дивився ці зливні бачки пропутінського порошенка?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду