Зеленський: Зняті до війни з Росією фільми «не повинні страждати» через висловлювання акторів

Зеленський: Зняті до війни з Росією фільми «не повинні страждати» через висловлювання акторів

19 Жовтня 2021
4827
19 Жовтня 2021
10:48

Зеленський: Зняті до війни з Росією фільми «не повинні страждати» через висловлювання акторів

4827
Володимир Зеленський: «Фільм був знятий 30 років тому, а зараз хтось збожеволів, а хтось щось ляпнув і не встиг виправитися...вважаю, що страждати через це улюблені фільми не повинні».
Зеленський: Зняті до війни з Росією фільми «не повинні страждати» через висловлювання акторів
Зеленський: Зняті до війни з Росією фільми «не повинні страждати» через висловлювання акторів

Президент України Володимир Зеленський вважає, що зняті до війни з Росією фільми «не повинні страждати» через антиукраїнські висловлювання акторів, але персональні санкції проти них правильні.

В інтерв'ю каналу ICTV Зеленський згадав серіал «Свати», який студія «Квартал 95» зняла ще до війни з Росією.

«Там були улюблені актори…Один з цих акторів (Федор Добронравов, – ДМ.) сказав неправильні речі з точки зору громадянина України…його за це три роки не пускали в Україну і я вважаю, що ці санкції правильні. Але що стосується заборони фільму…», – сказав Зеленський.

Також як приклад Зеленський згадав умовний радянський фільм з актрисою Лією Ахеджаковою, який зняли 30 років тому.

«Вона стоїть з актором, який заборонений, але сама підтримує незалежність України. Вона ж не винна, що фільм був знятий 30 років тому, а зараз хтось збожеволів, а на когось тиснуть, а хтось щось ляпнув і не встиг виправитися. Багато різних кейсів. Я вважаю, що страждати через це улюблені фільми не повинні», – сказав Зеленський.

Однак у випадку російського актора Михайла Пореченкова, який стріляв у бік українських військових, необхідно застосовувати всі санкції.

У лютому-березні 2014 року Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії Росії на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.

Мінкульт на підставі подання СБУ включає до так званого «чорного списку» російських акторів та діячів культури, які підтримують агресію Росії проти України. Цим громадянам РФ заборонений в'їзд до України.

Також Мінікульт ініціював створення «білого списку» діячів культури Росії, які підтримали територіальну цілісність України.

У липні 2019 року перший помічник президента України Сергій Шефір виступив проти «переслідування» російських артистів та заборони на в’їзд для них

5 жовтня 2017 року Верховна Рада України прийняла проєкт закону про внесення змін до закону України «Про гастрольні заходи в Україні» (щодо особливостей організації та проведення гастрольних заходів в Україні за участі громадян країни-агресора) (№6682), за яким артисти країни-агресора мають проходити перевірку СБУ за місяць перед концертами.

Фото: пресслужба президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4827
Читайте також
27.07.2021 11:30
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
6 445
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Borys
890 дн. тому
Нагадаю Зеленському про те, що в Ізраїлі свого часу заборонили музику Ріхарда Ваґнера, як улюбленого композитора Гітлера. Незважаючи на те, що сам Ваґнер помер за 6 років до народження Гітлера.
old perun
891 дн. тому
должны...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду