Суддю, який розглядав справу Шеремета, знайшли мертвим. ДБР відкрило справу за статтею «умисне вбивство» (ДОПОВНЕНО)

Суддю, який розглядав справу Шеремета, знайшли мертвим. ДБР відкрило справу за статтею «умисне вбивство» (ДОПОВНЕНО)

12 Вересня 2021
3886
12 Вересня 2021
13:48

Суддю, який розглядав справу Шеремета, знайшли мертвим. ДБР відкрило справу за статтею «умисне вбивство» (ДОПОВНЕНО)

3886
ЗМІ, опираючись на власні джерела, повідомили, що він помер не від тілесних ушкоджень, хоча перед цим у нього стався конфлікт зі слідчим поліції, з яким вони розпивали алкогольні напої. Однак ДБР відкрило справу за статтею «умисне вбивство».
Суддю, який розглядав справу Шеремета, знайшли мертвим. ДБР відкрило справу за статтею «умисне вбивство» (ДОПОВНЕНО)
Суддю, який розглядав справу Шеремета, знайшли мертвим. ДБР відкрило справу за статтею «умисне вбивство» (ДОПОВНЕНО)

11 вересня на Київщині в селі Погреби Броварського району знайшли мертвим суддю. Факт смерті підтвердила поліція Київської області в неділю, 12 вересня.

Obozrevatel із посиланням на джерела у правоохоронних органах уточнює, що це суддя Печерського районного суду столиці Віталій Писанець, який розглядав справу вбивства журналіста Павла Шеремета.

Слідчі ДБР відкрили справу за статтею 115 («умисне вбивство») Кримінального кодексу, розповіла речниця Бюро Ольга Чиканова «Громадському». Зараз правоохоронці проводять невідкладні слідчі дії, зокрема й експертизи.

53-річного Писанця виявили непритомним у будинку по вулиці Центральній, 6 у Погребах Броварського району, пише Obozrevatel. Він належить військовому пенсіонеру у відставці Онопенку П., який має недійсне посвідчення адвоката.

Зазначається, що суддя того вечора відпочивав у компанії зі слідчим Солом'янського управління Нацполіції Євгеном Хоменком. Видання вказує, що чоловіки розпивали спиртні напої, а потім між ними почався конфлікт, в ході якого суддя завдав Хоменкові тілесних ушкоджень. 

Нібито після цього Писанець перечепився через вазу і впав на підлогу. Присутні спробували надати йому допомогу, але врятувати не змогли. Після чого викликали швидку.

За даними правоохоронців, суддю виявили у вітальні будинку в положенні на животі. На обличчі в ділянці носа й на футболці чоловіка були помітні видимі сліди бурого кольору. Джерела Obozrevatel припускають, що в нього міг зірватися тромб.

Суддя Писанець розглядав справу про вбивство журналіста Павла Шеремета. Він неодноразово продовжував арешти фігурантам Андрію Антоненку, Юлії Кузьменко та Яні Дугарь. «Дзеркало тижня» пише, що їхні адвокати наполягали на відводі судді, оскільки той не брав до уваги документи захисту та відмовлявся відпускати їх на поруки.

Згідно з даними порталу «Чесно», з 1998 до 2011 року Віталій Анатолійович Писанець був суддею Свердловського міського суду Луганської області (з 2003 року обраний на посаду судді безстроково). В 2011-му його призначили головою цього суду.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Наразі триває суд над трьома обвинуваченими у виконанні вбивства Павла Шеремета: лікаркою й волонтеркою Юлією Кузьменко, музикантом та ветераном АТО Андрієм Антоненком, військовою медсестрою Яною Дугарь. 12 грудня 2019 року Нацполіція затримала їх та оголосила підозру.

За результатами проведених експертиз, відеозапису з камер спостереження та відстеження телефонів слідство припустило, що вибухівку закладала Юлія Кузьменко, разом із нею був Андрій Антоненко, а Яна Дугарь фотографувала місце розташування камер на мобільний телефон поруч із місцем злочину незадовго до вбивства Павла Шеремета. 

Усі фігуранти справи заперечують свою причетність до злочину та вважають переслідування політичним. Громадськість також різко розкритикувала припущення слідства.

Юлія Кузьменко майже вісім місяців провела в СІЗО. 4 серпня 2021 року Шевченківський районний суд Києва змінив запобіжний захід на нічний домашній арешт (з 23:00 до 06:00). Також суд постановив зняти з неї електронний браслет. 

30 квітня 2021 року Шевченківський районний суд міста Києва змінив запобіжний захід для Андрія Антоненка із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. 22 червня суд продовжив домашній арешт Антоненку ще на два місяці.

Яна Дугарь, згідно з рішенням суду від 26 травня 2020 року, звільнена під заставу.

Фото: Віталій Писанець / із вільних джерел

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3886
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду