Ткаченко: Маємо протистояти поширенню антиукраїнських наративів, бо інформатаки Росії зростатимуть

Ткаченко: Маємо протистояти поширенню антиукраїнських наративів, бо інформатаки Росії зростатимуть

17 Квітня 2021
2127
17 Квітня 2021
10:25

Ткаченко: Маємо протистояти поширенню антиукраїнських наративів, бо інформатаки Росії зростатимуть

2127
Міністр разом із журналістами іноземних видань поїхав на Донбас за маршрутом «Краматорськ – Авдіївка – Сєвєродонецьк – Щастя».
Ткаченко: Маємо протистояти поширенню антиукраїнських наративів, бо інформатаки Росії зростатимуть
Ткаченко: Маємо протистояти поширенню антиукраїнських наративів, бо інформатаки Росії зростатимуть

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає, що Україна має протистояти поширенню антиукраїнських наративів з боку Росії, бо інформаційні атаки ворога зростатимуть. Про це він написав у Facebook.

Міністр разом із журналістами іноземних видань поїхав на Донбас за маршрутом «Краматорськ – Авдіївка – Сєвєродонецьк – Щастя». Він зазначив, що Росія продовжує штучно загострювати ситуацію в зоні проведення операції Об'єднаних сил.

«Наразі загроза з боку збройних сил РФ зростає, що активізує поле для інформаційних атак. Впевнений, їхній розмах стане більшим. Зокрема, таргетованим не лише на внутрішню аудиторію, а і на українців. Їхня мета – провокація та ескалація ситуації. Один з прикладів, як це працює – фейки про те, що Україна готується до наступу. Їх транслюють "канали" на окупованих територіях, породжуючи у людей паніку та страх. На місці ми переконалась, що українські воїни готові стримати атаку, налаштовані рішуче, але мова не йде про наступ першими», – повідомив Олександр Ткаченко.

За словами міністра, свого часу одним з головних завдань росіян було захопити інформаційну інфраструктуру Донецької та Луганської області. 

«Саме на ці об’єкти були направлені основні сили ворога ще до початку окупації. Були захоплені ОДТРК, ТРК "Донбас", витравлені власкори національних українських каналів. Тепер вся ця техніка, якою керують росіяни та зрадники України, працює на кремль. І, на жаль, успішно. Бо тепер ворог з окупованих територій викривляє інформацію не лише для жителів ОРДЛО, а й для тих, хто живе поруч. Антенами. Аналоговими або супутниковими, або в інтернет-просторі», – додав Ткаченко.

Він вважає, що завдання російських інформаційних атак – розділити українців та налаштувати один проти одного.

«Ми маємо протистояти поширенню антиукраїнськіх наративів всіма можливими способами. Жителі окупованих територій повинні знати, що відбуваєтсья в нашій країні, від українських ЗМІ, а не з джерел-маріонеток», – написав міністр.

Він також повідомив, що після повернення з Донбасу хоче завершити роботу над «концепцією посилення українського мовлення на Сході Україні та мінімізації російського».

Раніше в Міноборони України повідомили, що бойовики задля пропаганди вдають, що ремонтують бомбосховища та лікарні на Донбасі. Терористи розпочали пропагандистську кампанію задля створення оманливої «загрози» наступу України.

8 квітня президент Володимир Зеленський на тлі загострення ситуації на Донбасі відвідав позиції українських військових.  В інтерв'ю CNN Зеленський заявив, що Україна готова до російського вторгнення.

За даними Conflict Intelligence Team (CIT), концентрація російських військ на кордонах з Україною є максимальною з 2014-2015 років. Росіяни перекидають війська в район полігону «Погоново» і міста Острогожськ Воронезької області.

Головнокомандувач ЗСУ, генерал-полковник Руслан Хомчак заявив, що РФ веде цілеспрямовану кампанію з дезінформації, поширюючи повідомлення про нібито «підготовку України до наступу на Донбас». 

Фото: facebook.com/oleksandr.tkachenko.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2127
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сергій
1076 дн. тому
Протистояння поширенню антиукраїнських наративів, про що говорить міністр, це оборона, але ж на будь-якій війні не лише оброняються, а й атакують (згідно тактики, оборона слугує лише для перегрупування, отримання поповнень і вимотування противника). Тож Україні треба подумати і про наступ: самій продукувати антиросійські та антикремлівські наратави і поширювати їх і в Україні, і в Росії, і в світі. Навіть, починаючи з карикатур і анекдотів про Путіна, якихось гумористичних шоу, метою яких має бути десакралізація російської влади, на яку спирається режим Путіна.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду