IREX презентував проєкт «Сила: Єднання через спільні дії молоді»

IREX презентував проєкт «Сила: Єднання через спільні дії молоді»

15:02,
16 Грудня 2020
3059

IREX презентував проєкт «Сила: Єднання через спільні дії молоді»

15:02,
16 Грудня 2020
3059
IREX презентував проєкт «Сила: Єднання через спільні дії молоді»
IREX презентував проєкт «Сила: Єднання через спільні дії молоді»
Дворічна програма має за ціль створити належні умови для молоді з метою швидшої інтеграції внутрішньо переміщених осіб, сприяти якісному розробленню місцевих та національного планів інтеграції ВПО, згуртованості громад.

Проєкт буде імплементувати міжнародна некомерційна організація IREX у співпраці з благодійним фондом «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» (БФ «CCC») за підтримки Державного департаменту США. 

Як повідомили координатори проєкту, перед командою стоять завдання:

  1. Налагодити партнерські містки співпраці, де внутрішньо переміщена молодь та приймаючі громади дедалі частіше розглядали один одного як партнерів.
  2. Включити молодь ВПО у необхідні для її інтеграції ресурси.
  3. Розбудувати плани дій з інтеграції, які ухвалюватимуться на виконання нової національної Стратегії інтеграції ВПО та впроваджувалися за участю внутрішньо переміщеної молоді.

«Ми маємо на меті налагоджувати міжсуспільні діалоги, завдяки людиноорієнтовному дизайну. Плануємо кинути виклик проблемам, які сконцентровані саме у громадах. Наш проєкт буде помітно не лише на локальному,  а й регіональному та національному рівнях», — зазначила Тетяна Дементьєва, керівниця програми Сила/IREX.

У презентації також взяли участь Крісті Енн Гофланд, директорка програм IREX в Україні, Дермот Гамільтон, директор благодійного фонду «Стабілізейшен Суппорт Сервісез», Ірина Бєляєва, керівниця департаменту молодіжної політики Міністерства молоді та спорту України, Ольга Іванова, операційна директорка благодійного фонду «Стабілізейшен Суппорт Сервісез», а також в. о. заступника Голови Місії США в Україні Джозеф Пеннінгтон. Вони обговорили як підсилити та заохотити внутрішньо переміщену молодь до змін у своїх громадах, виклики, з якими стикаються внутрішньо переміщена молодь та приймаючі громади в Україні сьогодні, а також поділилися ідеями та досвідом для проєкту СИЛА.

«У наших організацій дійсно багато досвіду, зокрема, в ефективній співпраці з урядами та досягнення сталих змін. Ми знаємо що у молоді є сила, ідеї та можливості,  але щоб втілити  ці зміни, потрібно трохи магії — впровадження необхідних рекомендації, зміни до національних стратегій чи регіональних політик, — підкреслила під час презентації Ольга Іванова, операційна директорка благодійного фонду «Стабілізейшен Суппорт Сервісез». — Наша команда планує заохочувати всіх навчитися успіхам й досвіду, через навчальні онлайн-заходи. Адже саме молодь має стати агентами змін на місцях».

Нагадаємо, ДМ уже розповідав, як антикорупційна освіта змінює свідомість «лідерів змін», а також як в Україні збираються оновити засади молодіжної політики через новий закон

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду