Рада постановила інформувати про карантинні обмеження за сім днів до початку дії заборон

Рада постановила інформувати про карантинні обмеження за сім днів до початку дії заборон

18 Листопада 2020
1029
18 Листопада 2020
11:41

Рада постановила інформувати про карантинні обмеження за сім днів до початку дії заборон

1029
Передбачене своєчасне інформування щодо заборон на пасажирські перевезення, відвідування закладів освіти, приймання відвідувачів.
Рада постановила інформувати про карантинні обмеження за сім днів до початку дії заборон
Рада постановила інформувати про карантинні обмеження за сім днів до початку дії заборон

17 листопада Верховна Рада ухвалила постанову «Про своєчасне інформування громадян у разі посилення протиепідемічних заходів з метою належної підготовки до такого посилення». За проголосували 303 народних депутати.

Постанова передбачає, що уряд має не пізніше, ніж за сім календарних днів до запровадження карантинних обмежень і заборон, оприлюднювати перелік запланованих обмежень, інформувати про заходи для підтримки вразливих груп населення, працівників і суб’єктів господарювання, вносити до Верховної Ради законопроєкт щодо надання державної підтримки і пільг населенню та суб’єктам господарювання, які зазнають негативних наслідків через посилення карантину.

Мова йде про своєчасне інформування та підготовку до запровадження таких заборон (як по всій Україні, так і в окремих регіонах):

  • регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним, залізничним транспортом, міським електротранспортом, метрополітеном;
  • відвідування закладів освіти учнями та студентами;
  • приймання відвідувачів у закладах сфери культури;
  • приймання відвідувачів у кінотеатрах;
  • приймання відвідувачів у закладах громадського харчування (барах, ресторанах, кафе тощо);
  • приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах;
  • приймання відвідувачів у закладах торгівлі та побутового обслуговування;
  • покидати місця свого проживання.

Проєкт постанови № 4320 готувала велика група народних депутатів з фракцій «Голос» та «Європейська солідарність», а також декілька депутатів з фракцій «Слуга народу», групи «Довіра» і позафракційних. Комітет з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування рекомендував Верховній Раді прийняти її за основу та в цілому.

Нагадаємо, 11 листопада уряд запровадив в Україні карантин вихідного дня. Тепер на вихідних заборонена робота ресторанів, барів, кафе, торгових центрів, кінотеатрів, театрів, музеїв. Міністерство культури та інформаційної політики раніше було проти такої ініціативи.

Мінкульт повідомив, що готує пропозицію до Кабінету Міністрів про режим фінансової компенсації для сфери культури, креативних індустрій та туризму. За оцінкою міністра Олександра Ткаченка, доходи сфери культури та креативних індустрій скоротяться на 50% через карантин вихідного дня. 

На фото: співавтор проєкту постанови Ярослав Железняк, фото: пресслужба Верховної Ради

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1029
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду