Видання «Четверта влада» зазнало кібератаки після розслідування про кандидата в мери Рівного

Користувачі не могли користуватися сайтом протягом декількох годин.

Сайт інформаційно-аналітичного видання «Четверта влада» 22 жовтня зазнав DDoS-атаки, яка зупинила роботу ресурсу на кілька годин. Про це в редакції агенції повідомили представниці ІМІ.

Журналісти припускають, що атака пов’язана із розслідуванням, яке вийшло напередодні – видання написало про кандидата в мери Рівного Віктора Шакирзяна.

«Наша агенція робить розслідування і досьє на кандидатів в міські голови і депутати, яким це не дуже подобається, м’яко кажучи. Не виключаю, що це пов’язано з одним із цих кандидатів, про якого ми опублікували розслідування напередодні, яке підтверджує його зв’язок із людьми, які мали чи мають стосунок до криміналу та корупційних схем», – розповів головний редактор «Четвертої влади» Володимир Торбіч.

Адміністраторка сайту видання Наталія розповіла, що під час атаки зловмисники робили запити на головну сторінку таким способом, щоб оминути кеш сайту і збільшити навантаження. Користувачі в цей час не могли користуватися сайтом, адже він просто не завантажувався.

Пан Торбіч додав, що на проблему доволі швидко відреагували. «Адмін заблокував всі айпі, з яких навантажували сайт, і поставив автоматичну систему захисту від таких атак. Хіба що я втратив кілька годин на розбирання з усім цим і журналісти, які працювали із сайтом, мусили зробити паузу на годинку», – розповів він.

Нагадаємо, увечері 22 лютого 2018 року в місті Рівне підпалили редакцію інформаційно-аналітичного порталу «Четверта влада». Головний редактор Володимир Торбіч вважає, що підпал пов’язаний виключно з професійною журналістською діяльністю. 25 липня правоохоронці повідомили про затримання двох підозрюваних у підпалі «Четвертої влади» та участі в організованій злочинній групі.

Під час слідства справу двічі перекваліфіковували – спочатку провадження було відкрито за ч.1 ст.347 (умисне знищення або пошкодження майна журналіста), потім її змінили на ч.2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження чужого майна), пізніше знов – на ч.1 ст.347.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *