У Данії на спробі втечі з в’язниці зловили вбивцю шведської журналістки Кім Волл

У Данії на спробі втечі з в’язниці зловили вбивцю шведської журналістки Кім Волл

20 Жовтня 2020
2183
20 Жовтня 2020
17:59

У Данії на спробі втечі з в’язниці зловили вбивцю шведської журналістки Кім Волл

2183
За даними ЗМІ, Петер Мадсен повідомив, що має вибухівку, тому на місце затримання прибула група саперів.
У Данії на спробі втечі з в’язниці зловили вбивцю шведської журналістки Кім Волл
У Данії на спробі втечі з в’язниці зловили вбивцю шведської журналістки Кім Волл

У Данії поліція зловила на спробі втечі з в’язниці данського винахідника та підприємця Петера Мадсена, засудженого до довічного ув'язнення за катування та вбивство шведської журналістки Кім Волл. Про це 20 жовтня повідомило ВВС.

Озброєні поліцейські затримали Петера Мадсена неподалік в'язниці. За інформацією данських ЗМІ, Петер Мадсен повідомив, що має на собі пояс з вибухівкою, тому на місце затримання прибула група саперів.

На відео данської газети Ekstra Bladet видно, як чоловік сидів біля паркану з поясом на талії.

Цієї осені вийшов дансько-шведсько-норвезький серіал «Розслідування» (The Investigation) про історію розслідування вбивства Кім Волл. Формат серіалу увійшов до каталогу найцікавіших серіальних форматів на осінньому телеринку MIPCOM 2020 у Каннах

Нагадаємо, 10 серпня 2017 року шведська журналістка Кім Волл, яка співпрацювала з Foreign Policy, The Atlantic, Guardian, New York Times, Vice, The South China Morning Post та багатьма іншими виданнями, приїхала до Данії, щоб взяти інтерв’ю у винахідника найбільшого в світі приватного підводного човна UC3 Nautilus Петера Мадсена. Воно мало відбутися на його приватному саморобному підводному човні «Наутілус» поблизу Копенгагена. Наступного дня поліція знайшла човен, на якому був Петер Мадсен, але не було Кім Волл. Мадсена затримали за підозрою в вбивстві.

У серпні в морі знайшли понівечене обезголовлене тіло, яке згодом експерти ідентифікували як тіло пані Волл. У «Наутілусі» виявили сліди крові, які належали журналістці. У жовтні поліція знайшла в морі її голову та ноги, а також особисті речі. Пізніше в морі знайшли інші частини тіла загиблої журналістки.

Спершу Петер Мадсен стверджував, що Кім Волл загинула внаслідок нещасного випадку: за його словами, на човні її нібито вдарило люком, після чого він вирішив поховати її в морі. Проте експертиза підтвердила, що голова Кім Волл не має ніяких ознак перелому. Згодом підозрюваний заявив, що журналістка померла через те, що на човні виникла проблема з тиском й приміщення заповнив вихлопний газ. Натомість слідство виявило, що Кім Волл було завдано 15 ножових поранень.

Петер Мадсен і пізніше заперечував, що вбив журналістку, проте визнавав, що розчленував її тіло та викинув його частини в море. 

Прокурор у цій справі Якуб Бух-Єпсен повідомляв, що знайдені в Петера Мадсена відео зобезголовленими жінками стали доказами того, що вбивство Кім Волл було сексуально мотивованим. Двоє колишніх партнерів винахідника також підтвердили, що він мав інтерес до сексуальних тортур.

25 квітня 2018 року Петер Мадсен був визнаний винним у вбивстві та розчленуванні Кім Волл. Його засудили до довічного позбавлення волі. У грудні того ж року поліція за рішенням суду знищила 18-метровий саморобний підводний човен UC3 Nautilus.

Фото: thecut.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2183
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду