Коаліція «Реанімаційний пакет реформ» відзвітувала за 2019 рік

Коаліція «Реанімаційний пакет реформ» відзвітувала за 2019 рік

17:31,
22 Липня 2020
1525

Коаліція «Реанімаційний пакет реформ» відзвітувала за 2019 рік

17:31,
22 Липня 2020
1525
Коаліція «Реанімаційний пакет реформ» відзвітувала за 2019 рік
Коаліція «Реанімаційний пакет реформ» відзвітувала за 2019 рік
Серед досягнень — об'єднання організацій офіційно зареєстрували як громадську спілку, сім законопроєктів із бази адвокації ухвалені Радою, проведено понад 90 заходів.

У публічному звіті йдеться, що громадську спілку «Коаліція Реанімаційний Пакет Реформ» офіційно зареєстрували 8 травня 2019 року. ЇЇ засновниками стали 25 організацій з-поміж членів неформальної коаліції ГО та експертів, які після Революції Гідності в березні 2014 року об’єдналися. За мету ставили вироблення спільної позиції щодо необхідних для країни реформ та належного їх впровадження.

Різницю в кількості організацій-засновниць у РПР пояснюють процедурною складністю.

«Організації-члени нашої Коаліції — лише юридичні особи. Тому їхні керівні органи (як правило, це загальні збори) мають прийняти рішення про заснування громадської спілки. Таким чином 25 засновників означає, що керівні органи/ загальні збори 25 окремих організацій зібрались і прийняли це рішення. Деякі організації не встигли виконати такі формальні процедури, частина вирішили залишитись партнерами Коаліції, — прокоментувала Ольга Лимар, менеджерка з розвитку організації. — До того ж, були погоджені умови щодо критеріїв членства у Спілці. Один з них — це опублікований річний звіт з абсолютно прозорими джерелами фінансування. Тому це абсолютно природній процес інституалізації організації. Коаліція розвивається, і ми відкриті до нових членів, які готові разом працювати для здійснення якісних змін в державі».

Результати РПР у 2019 і 2018 роках

Ольга Лимар додала, що на останніх зборах Коаліція прийняла нових членів — Національну спілку кінематографістів України та «Юридичну Сотню».

Реєстрація дозволила перейти РПР на новий тип фінансування — напряму, без посередництва організацій-членів. Загалом у 2019 році РПР отримала 316 060 євро (305 544 євро через організації-члени і 10 516 євро на рахунок зареєстрованої Спілки).

Порівняння фінансування РПР у 2019 і 2018 роках

Щодо діяльності з реформування — у 2019 році парламент ухвалив у цілому 7 законопроєктів із бази адвокації Коаліції РПР. У 2018 році — 15 проєктів. Керівник адвокаційного відділу РПР Богдан Яцун пояснив головну причину такої різниці: «2019— виборчий рік, в який сам парламент та уряд ухвалив дуже мало реформаторських законів». Натомість у 2020 році, як зазначив Богдан Яцун, є шанси отримати кращі результати. З початку року з бази адвокації РПР ухвалено 3 проєкти в цілому та 3 проєкти в першому читанні.

Фахівці РПР підготували 32 публічні заяви Коаліції РПР на підтримку адвокаційних ініціатив і провели 15 експертних обговорень щодо них.

Підготовлено «Принципи Торонто» — візійний документ з пріоритетами реформ в Україні. Його представили на Ukraine Reform Conference у 2019 році в Торонто. У спільній заяві урядів України та Канади документ визначили як «орієнтир для всіх тих, хто прагне зробити свій внесок в європейське та євроатлантичне майбутнє України». Скоординовано роботу для створення 12 аналітичних брифів з питань галузевих реформ в Україні. Наразі їхні тексти готові та оприлюднені, щодо них тривають експертні обговорення.

Нагадаємо, 17 липня 2020 року у РПР затвердили новий склад Ради організації

7 липня РПР спільно з британським аналітичним центром Chatham House і МЗС Литви організували онлайн-зустріч із прем'єрміністром Денисом Шмигалем для обговорення реформ в Україні.

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду