Токшоу на каналі ZIK дало слово сепаратисту з Луганська – моніторинг

Токшоу на каналі ZIK дало слово сепаратисту з Луганська – моніторинг

27 Квітня 2020
10380
27 Квітня 2020
12:41

Токшоу на каналі ZIK дало слово сепаратисту з Луганська – моніторинг

10380
Серед критиків карантину на токшоу NewsOne теж був підозрюваний у сепаратизмі.
Токшоу на каналі ZIK дало слово сепаратисту з Луганська – моніторинг
Токшоу на каналі ZIK дало слово сепаратисту з Луганська – моніторинг

Учасником токшоу «Народ проти» на каналі ZIK став сепаратист Андрій Недовєс із Луганська, якого позиціонували як просто «мешканця Луганська». Бізнесмен, який підтримував російсьских окупантів, критикував українську владу за те, що вона «не хоче завершити війну». Про це йдеться в моніторингу політичних токшоу за 21—24 квітня 2020 року.

Прибічник окупантів Недовєс бідкався, що мешканці окупованих територій дуже розчаровані новою українською владою, бо та жодним чином не сприяє завершенню конфлікту й не робить Україну такою, до якої «Донбасу хотілося б повернутися». Та й у тому, що розведення військ відбувається не так швидко, як планувалося,  винна, звісно ж, Україна. Натомість бойовики, за словами Недовєса, «прагнуть розвести сили та форсувати мирний процес». Слово «Росія» у включенні взагалі не фігурувало.

Тези про те, що Україна не хоче миру, підхопив народний депутат України Юрій Павленко («Опозиційна платформа – За життя»), а нагадала про факт російської агресії лише народна депутатка від «Слуги народу» Ірина Верещук.

А ось героєм токшоу «Український формат» на каналі NewsOne, який разом із ZIK входить до групи «каналів Віктора Медведчука», став представник ОПЗЖ з Харкова Андрій Лесик, підозрюваний у сепаратизмі. Він нарікав на те, що карантин не дасть змоги провести в Харкові пропагандистську акцію «Безсмертний полк». Та й узагалі, на думку Лесика, влада свідомо подовжила обмеження, аби зірвати такі важливі заходи до 9 травня. Про інші маніпуляції та тенденції політичних токшоу українсьских телеканалів читайте в огляді Олександра Круміна.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10380
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду