Надихаючий марафон до дня дівчат в ІКТ: 32 спікерки з IT сфери поставили Національний рекорд

Надихаючий марафон до дня дівчат в ІКТ: 32 спікерки з IT сфери поставили Національний рекорд

22:57,
24 Квітня 2020
2133

Надихаючий марафон до дня дівчат в ІКТ: 32 спікерки з IT сфери поставили Національний рекорд

22:57,
24 Квітня 2020
2133
Надихаючий марафон до дня дівчат в ІКТ: 32 спікерки з IT сфери поставили Національний рекорд
Надихаючий марафон до дня дівчат в ІКТ: 32 спікерки з IT сфери поставили Національний рекорд
23 квітня 2020 року відбувся унікальний онлайн марафон до Дня дівчат в інформаційно-комунікаційних технологіях. 16 годин поспіль 32 успішні спеціалістки IT сфери розповідали про свій досвід та давали поради школяркам і студенткам як не боятися йти в цю надзвичайно цікаву і складну сферу.

Цей марафон став рекордним за кількістю учасниць-спікерок та часу і увійшов до Книги рекордів України.

Організаторами онлайн заходу виступили СSR Ukraine, експертна організація Центр «Розвиток КСВ» у партнерстві з UNFPA Ukraine, Фондом ООН в галузі народонаселення в Україні в рамках ініціативи #ДівчатаSTEM.

За останнє десятиліття, в порівнянні з іншими професіями, зайнятість в професіях STEM (наука, технології, інжиніринг, математика) зростала набагато швидшими темпами, (24,4% проти 4,0%), і прогнозується, що протягом 2014 - 2024 років зросте ще на 8,9%, порівняно з 6,4% зростання в сферах, що не належать до STEM.

«В сучасному світі напрямок ІКТ є дуже перспективним, адже саме в цій сфері працівники рідше стикаються із безробіттям і мають вищі зарплати. Нажаль, жінки часто недостатньо представлені в ІКТ, і їхній низький рівень участі можна відстежити аж від шкільних років через сильний вплив гендерних стереотипів у суспільстві. Тому у ІКТ-професіях, які є престижними і високооплачуваними, працюють тільки 24% жінок. Як результат, ми маємо дуже мало жінок і на керівних посадах», - говорить Павло Замостьян, заступник представника Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні.

Ситуація з залученням жінок в цю сферу вже не така, як це було  років 10 назад. І все більше дівчат пов’язують своє життя з ІКТ, але ця цифра ще дуже маленька. Жінки складають лише 16-20% з усієї кількості представників IT галузі. Досі існує дуже багато стереотипів навколо цієї сфери, саме для того, щоб їх спростувати ми зібрали представниць цієї галузі.

«Мета Міжнародного дня дівчат в ІКТ - збільшити кількість жінок в цій сфері через подолання стереотипів. Ми вирішили відсвяткувати цей день унікальним онлайн-марафоном, що увійшов до Книги рекордів України у категорії “масові заходи, марафони, вперше”. Школярки та студентки зі всієї України отримали цінні поради з планування кар'єри в ІТ, проходження співбесіди та роботи - вони дійсно розширили свої горизонти у сприйнятті професій в ІКТ», - зазначила Марина Саприкіна, керівниця Центру «Розвиток КСВ», засновниця ініціативи Дівчата STEM.

Записи онлайн-марафону доступні тут: 

***

Міжнародний День дівчат в ІКТ - міжнародна ініціатива, спрямована на створення глобального середовища, яке розширює права і можливості дівчат і молодих жінок та стимулює їх до вибору професії у зростаючій сфері ІКТ. Щороку, у кожний четвертий четверг квітня,  дівчат з усього світу мотивують мільйони молодих жінок розпочати навчання та кар'єру в ІТ індустрії, розповідають про перспективи цієї сфери та підвищують чутливість роботодавців до необхідності сприяння гендерного балансу в технологічному секторі.

UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення – є провідною агенцією ООН, яка зосереджує свою роботу у сфері гендерної рівності, репродуктивного здоров’я та розбудови потенціалу молоді. Спільно з партнерами ми працюємо у 150 країнах та територіях світу, а з 1997 року і в Україні для утвердження рівності, подолання гендерних стереотипів, посилення можливостей жінок, рівномірного розподілу домашніх обов’язків та залучення чоловіків у виховання дітей. З 2015 року спільно з Міністерством соціальної політики України впроваджується кампанія «Щастя в 4 руки». Більше інформації про UNFPA та нашу роботу в Україні: www.ukraine.unfpa.org. Стежте за діяльністю UNFPA у Twitter та Facebook.

CSR Ukraine, Центр «Розвиток КСВ» – експертна організація в Україні, що об'єднує понад 40 великих компаній, спільно з якими вже десять років просуває принципи сталого ведення бізнесу та соціальної відповідальності, реалізує власні соціальні проекти, надає консультації, проводить семінари та тренінги з КСВ питань та звітів як для приватних компаній, так і для державних органів влади. Є національним партнером CSREurope (Брюсель, Бельгія) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (Женева, Швейцарія). www.csr-ukraine.org

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
Фонд ООН у галузі народонаселення
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду